Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Debate με τον υβριστή του πρωθυπουργού δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό διατείνονται τα στελέχη της ΝΔ που έχουν αναλάβει το βάρος της στρατηγικής και της επικοινωνίας καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτή θα είναι και η απάντηση που θα κυριαρχεί από εδώ και στις εξής σε κάθε αναφορά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή τηλεμαχίας.

«Ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στην τηλεόραση, και όχι μόνο μία φορά» συνεχίζουν τα ίδια στελέχη που εδώ και αρκετές ημέρες προετοιμάζουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Αντώνη Σαμαρά. Ο προγραμματισμός, που δεν έχει ωστόσο καταλήξει σε απόφαση, κάνει λόγο για τρείς τουλάχιστον τηλεοπτικές εμφανίζεις του Αντώνη Σαμαρά σε δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι υπάρχει πρόταση για μια εμφάνιση του κ Σαμαρά και σε επαρχιακά μέσα, ίσως της Πελοποννήσου, αλλά χωρίς κάτι τέτοιο να έχει οριστικοποιηθεί.

Οι συνεντεύξεις του πρωθυπουργού θα έχουν διάρκεια από 45 λεπτά έως μία ώρα και θα χωρίζονται όπως κάθε φορά σε θεματικές ενότητες .Οι τρείς εκ των βασικότερων ενοτήτων είναι η οικονομία και οι προσπάθειες για την παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ, η πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι ανακρίβειες που χρησιμοποιεί στον πολιτικό της λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, και η καθημερινότητα των πολιτών με τον Αντώνη Σαμαρά να επενδύει πολλά σε αυτήν ενότητα.

«Για την οικονομία και την πολιτική οι θέσεις είναι λίγο πολύ γνωστές» ανέφερε στο newpost στέλεχος που συμμετέχει πολύ ενεργά στην προεκλογική καμπάνια της ΝΔ. Η διαφορά, συνέχιζε η ίδια πηγή, θα γίνει όταν ο πρωθυπουργός αναφερθεί στο σχέδιό του για την καθημερινότητα των πολιτών που θα περιλαμβάνει κοστολογημένες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Επόμενη κίνηση που ετοιμάζει το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού είναι η απευθείας επικοινωνία του πρωθυπουργού με κοινωνικές ομάδες. Όπως και σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους ο Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσει ζωντανά με πολίτες, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, χωρίς την παρεμβολή δημοσιογράφων. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα αναζητηθούν φοιτητές, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι έμποροι.