«Όσο και να μας πολεμούν εμείς θα συγκρουστούμε με τη δεξιά και την αριστερή συντήρηση και με όσους ταυτίστηκαν μαζί τους τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του για την παορυσίαση του κόμματός του, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 «Δεν μπορούμε να είμαστε ουραγός της Δεξιάς» επεσήμανε, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το σύνθημα «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν το νέο Κίνημα, συγκροτώντας «μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία ως λάφυρο για ιδιοποίηση. Μέτωπο σε όσους νομίζουν ότι έχουν το προνόμιο να αυθαιρετούν χωρίς να λογοδοτούν». 

«Χρειαζόμαστε την επανάσταση του αυτονόητου, η Ελλάδα μπορεί αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.

Δείτε πως μετέδωσε το Newpost την Ομιλια του Γιώργου Παπανδρέου: