Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Λάρισα. O πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανευθυνότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέρνει τη χώρα σε εκλογές, ενώ οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. «Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες και στις 25 Ιανουαρίου ο λαικισμός θα ηττηθεί οριστικά, επεσήμανε.

«Έγιναν και λάθη στη πορεία και το παραδέχομαι. Αλλά δεν τάζω παραμύθια ούτε επιτρέπω στον κάθε Τσίπρα να κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του λαού» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας». Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία και πιστωτική ασφυξία.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε κατά την ομιλία του ότι «με τη νέα συμφωνία που θα υπογράψουμε, θα μειώσουμε τους φόρους τα επόμενα χρόνια. Θα ακολουθήσει ελάφρυνση του χρέους», ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών.

«Συμβολικά ξεκινάω απο τη Λάρισα την πορεία της νίκης.  Όπως έγινε και στις περιφερειακές εκλογες Μαΐου με τον Κώστα  Αγοραστό. Ο λαός μας ψήφισε το 2012, ελάχιστοι πίστευαν οτι θα τα καταφέρναμε. Η Ελλαδα μπηκε στην ανάκαμψη έπιασε στόχους και ηταν έτοιμοι να βγει απο εποχη μνημονίου, μια μειοψηφία βουλευτών που πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή σέρνουν τώρα τη χωρα σε εκλογες. Γιατι βιάστηκαν; Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται οτι βγαίνουμε απο τα μνημόνια του αναγκαστικού δανεισμού» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
 
Όπως πρόσθεσε: «Φοβούνται να μείνουνε στο δρόμο της σταθερότητας στο δρόμο της ανάπτυξης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας πηγαίνει για αυτο το λόγο σε εκλογες εμεις του λέμε εμεις μαζι με το λαό θα τις κερδίσουμε.
Ηταν το λάθος τους γιατι ο κόσμος καταλαβαίνει και θα τους τιμωρήσει που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αυτο το δείχνει και η αντιδραση των αγορών. 
Σε αλλες χώρες αυτο δεν συμβαίνει, αλλα εδω υπήρχε αισιοδοξία, βεβαιότητα οτι η Ελλαδα βγαίνει απο κριση και εκείνα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στη χρεοκοπία και οδηγούν στις αναταράξεις των αγορών. Τους τα λένε όλοι οι ευρωπαίοι ηγετες. 
Και εκείνα που λένε δεν γινονται και θα οδηγήσουν σε απίστευτη δοκιμασία την πατρίδα μας,
Όταν λες δεν θα πληρώσεις τόκους, χρέος αυτο ειναι χρεοκοπία, οι θεσμικές αποφασεις των συνεδρίων τους τα λένε, και οταν προσπαθούν να τα γυρίσουν βγαίνουν τα στελέχη τους και τους έπλενα φέρουν στην τάξη, είπαν για εσωτερικο δανεισμό.
Εγώ δεν εχω ανάγκη να κινδυνολογισω οι ίδιοι τα λένε. Έμεινες την αλήθεια λέμε, αλήθεια και ευθύνη.
 
 
Με ΦΠΑ στην εστίαση, φόρο στα καύσιμα, επίδομα θέρμανσης, μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Ανακούφιση για όσους χρωστάνε σε εφορία, υπερχρεωμένα νοικοκυριά με τράπεζες. Με τη νεα συμφωνία που θα υπογράψουμε απο τελη Ιανουαρίου, θα προχωρήσουμε σε οδικό χάρτη για μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου έπειτα απο την έξοδο από το μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού, θα ξεκινήσει συμφωνία χρέους, και μείωση συντελεστών μαζί με συνταγματική αναθεώρηση.  Τώρα το 2021 και μετα για να αλλάξουμε το συνταγμα. Δεν τους ενδιαφέρει τα γεωστρατηγικά, σου λένε με την ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους να βγούμε απο το ΝΑΤΟ. Που πήγαμε σε Κύπρο και Αίγυπτο και κάναμε συμφωνίες και συμμαχίες.  Στοχος μας ειναι να λύσουμε το προβλημα της άρδευσης, ενεργειακού κόστους». 
 

Δείτε πως μετέδωσε το newpost λεπτό προς λεπτό την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λάρισα.