Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προανήγγειλε κατάργηση νόμων για τις ασυλίες των ΔΣ του ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ. «Στην Ελλάδα των μνημονίων διεπράχθη έγκλημα, θα υπάρξει τιμωρία, θα επέλθει δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, το πάρτι τελειώνει στις 26 Γενάρη» είπε και προανήγγειλε τη συγκρότηση ελεγκτικού σώματος που θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. 

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «κρύβεται και ανασύρει φαντάσματα»: «Ο κος Σαμαράς κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο. Νεκρανασταίνει το  Grexit. Νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες τις εκδοχές του». 

Επιπλέον, έκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα συγκρουστούμε με το 2009».

Δείτε πως μετέδωσε το newpost την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: