Γράφει ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Ικανοποίηση από την μία, αντιδράσεις και προειδοποιήσεις από την άλλη έχει προκαλέσει η ίδρυση του νέου κομματικού φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου, μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. 

Η ικανοποίηση των γαλάζιων στελεχών έγκειται στο γεγονός ότι το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού αντλεί ψηφοφόρους μόνο από την 
δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ  και της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα κάποιοι εκτιμούν ότι όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές το «ρεύμα» και η δυναμική που θα αναπτύξει το νέο κόμμα θα δημιουργήσει μεγάλη αιμορραγία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν το κόμμα Παπανδρέου γύρω στο 5% ωστόσο οι γνωρίζοντες τις εκλογικές ισορροπίες εκτιμούν ότι αν ο πρώην 
πρωθυπουργός αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ 3 ποσοστιαίες μονάδες αυτό θα σημαίνει ότι η αυτοδυναμία που επιζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτευχθεί σε καμία περίπτωση, ενώ και η πρωτιά της ΝΔ γίνεται στόχος εφικτός .

Ωστόσο τα «γαλάζια» στελέχη έχουν στείλει σαφείς προειδοποιήσεις ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποδεκτό κυβερνητικό εταίρο. Και  αυτό για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο παρά την περί αντιθέτου τότε επιχειρηματολογία της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά , και ο δεύτερος λόγος είναι ότι ουδέποτε αναγνώρισε την υπεύθυνη στάση που τήρησε η ΝΔ που αποτέλεσε το μοναδικό κόμμα που ως αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε και υπερψήφισε κυβερνητικά νομοσχέδια .

Στην ΝΔ θα «αβαντάρουν» διακριτικά τις κινήσεις Παπανδρέου έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την φθορά που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την «σφήνα» ΓΑΠ ωστόσο θα επιτεθούν με σφοδρότητα στον πρώην πρωθυπουργό καταλογίζοντας του ανευθυνότητα για την πορεία της χώρας-από την οποία απουσίαζε τα τελευταία δύο χρόνια-και προσωπική στρατηγική αφού δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο καινούριο πρόγραμμα που να συνάδει με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα από τη ΝΔ διατηρούν μια ανησυχία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ που μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται δημοσκοπικά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προεκλογική περίοδο, παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε εκ νέου να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο .

«Τώρα χωρίζουν τα τσανάκια μας» δήλωσε με νόημα στο newpost κορυφαίος γαλάζιος βουλευτής .