«Δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός» με κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιάννη Μηλιό, που μίλησε στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ.  

Όμως το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε να πει πως θα γίνει αυτό καθώς, όπως είπε «δεν αποκαλύπτουμε τις τεχνικές της διαπραγμάτευσης».

Όπως είπε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  μιλώντας στον Τάκη Χατζή, «Το Plan B είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αυτό αλλάζει τα πάντα».

Από την πλευρά της, η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να παραβιάσει το σύμφωνο σταθερότητας, όταν λέει ότι θα πάρει χρήμαστα από το ΕΣΠΑ. Δεν επιτρέπεται να πάρεις χρήματα που προορίζονται για άλλο σκοπό και να τα διοχετεύσεις αλλού».

«Με τους δανειστές θα διαπραγματευούμε το στόχο και όχι τη μέθοδο επίτευξής του», απάντησε ο Γιάννης Μηλιός.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ διαβεβαίωσε πως αύξηση στους συντελεστές του ΦΠΑ θα υπάρξει μόνο στα ξενοδοχεία ενώ είπε πως «το ΕΚΑΣ δεν θα υπερκαλύπτεται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». 

Μηλιός: Όχι σε συνεργασία με Βενιζέλο -Παπανδρέου 

Απαντώντας σε ερώτηση του Τάκη Χατζή αν θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, είπε χαρακτηριστικά: «Μα είναι ο πρωθυπουργός του μνημονίου, πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση;», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας ούτε με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ με το «Ποτάμι», περιορίστηκε να απαντήσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία».