Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Οι αναποφάσιστοι αποτελούν την μεγαλύτερη δεξαμενή άντλησης ψήφων για την ΝΔ αφού το ποσοστό τους σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλό και κυμαίνεται από 15 έως και 21%. 

Όπως λένε στο newpost υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη σταδιακά θα αναπτυχθεί η στρατηγική της ΝΔ για κάθε μία από αυτές τις «δεξαμενές» άντλησης ψήφων.

Οι αναποφάσιστοι είναι μια κατηγορία ψηφοφόρων που δεν ανήκουν «φανατικά» σε ένα κόμμα.
Επιλέγουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να δώσουν την ψήφο τους στο κόμμα που τους ικανοποιεί στην οικονομία, την καθημερινότητά τους και την εξωτερική πολιτική. 

Οι αναποφάσιστοι παρακολουθούν το πρόγραμμα των κομμάτων και δεν επηρεάζονται από «τηλεοπτικά τσιτάτα». Η πορεία της οικονομίας και ο τρόπος που επηρεάζει την καθημερινότητά τους προηγείται από όλα τα υπόλοιπα και ακριβώς εκεί θα ποντάρει η ΝΔ για να τους προσελκύσει.

Αναλυτικά νούμερα για μείωση φορολογίας, μείωση στις τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα στην πρωτογενή παραγωγή, αριθμητικά δεδομένα για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και ασφάλεια καταθέσεων είναι μερικά από τα επιχειρήματα που θα επιδείξουν τα στελέχη της ΝΔ για την προσέλκυσή τους. Επιπροσθέτως οι αναποφάσιστοι είναι ως επί το πλείστον ευρωπαϊστές, κάτι που κάνει τους επιτελείς της Συγγρού να επιχαίρουν ότι βρίσκονται πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ που είναι η κατ εξοχήν πολιτική δύναμη που πρεσβεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας .