«Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, να είναι το τρίτο κόμμα, να έχει την τρίτη εντολή, να είναι ο τρίτος πόλος», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Σπάρτη.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι «θα είμαστε ο εγγυητής, ο ρυθμιστής μιας εθνικής στρατηγικής που την ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία ο ελληνικός λαός μετά την κρίση».

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πάλι δακτυλοδεικτούμενη και κρεμασμένη στα μανταλάκια και των αγορών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης, για λόγους καθαρά πολιτικούς. Επειδή δεν υπάρχει συναίνεση, δεν υπάρχει ειλικρίνεια, δεν υπάρχει σοβαρότητα, δεν υπάρχει θάρρος, δεν υπάρχει γενναιοδωρία.  Επειδή δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε γύρω από απλά και αυτονόητα πράγματα.  Επειδή η Αντιπολίτευση αμφισβητεί τη συνέχεια του κράτους. Επειδή η Κυβέρνηση αποδυναμώνεται στη διαπραγμάτευση. Επειδή οι εταίροι μας και οι αγορές βλέπουν την κατάσταση και ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων ,γιατί δεν είναι βέβαιες για το πώς θα αντιδράσει ο ελληνικός λαός».
 
Επιτέθηκε και στη ΔΗΜΑΡ: «Είναι αυτοί που ξέχασαν την ευθύνη τους, είναι αυτοί που δείχνουν να έχουν άλλες προτεραιότητες και αυτοί που υποδύονται ξανά τη ΔΗΜΑΡ, αλλά είπαμε η νέα ΔΗΜΑΡ έχει όλα τα προβλήματα της παλιάς ΔΗΜΑΡ. Και είδαμε την καμπύλη και την κατάληξη, αλλά κι τον κίνδυνο. Για σκεφτείτε τι σημαίνει  να μην ψηφίζω τα μέτρα του Νοεμβρίου του 2012 και να εγκαταλείπω την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2013, όταν όλοι τώρα καταλαβαίνουν πόσο δύσκολες ήταν οι στιγμές». 

Και με σαφείς αιχμές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, πρόσθεσε: «Γιατί ο ελληνικός λαός άλλο ψήφισε το 2009, άλλο του προέκυψε το 2010. Αλλά το 2012 δυο φορές, Μάιο και Ιούνιο, ψήφισε εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ήξερε πού βρισκόμαστε, ήξερε τα διλήμματα και τις πραγματικότητες και ψήφισε με 47%  την εθνική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στην οποία προσχώρησαν εκ των υστέρων οι άλλες δυνάμεις που πήραν μέρος στην εθνική προσπάθεια».

Και κατέληξε: 
«Όταν οι πολίτες δεν θέλουν διογκωμένο δημόσιο, όταν η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει ένα κράτος μικρότερο, καλύτερο ,στην υπηρεσία του;  Τι θα του πεις; Θα του δώσεις το όνειρο της δεκαετίας του ’70, ή της δεκαετίας του ’80 ως όνειρο για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο;
Άρα αυτό που κάνουμε σήμερα δεν αφορά τη διαπραγμάτευση απλώς, αλλά όλο το όραμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας: 
-ένα κανονικό κράτος
-μια οικονομία ανοιχτή, ανταγωνιστική, με επενδύσεις, με δουλειές».