current views are: 1

4 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:38

Στο στόχαστρο της ΝΔ οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και του ΛΑΟΣ

Εκτός από τους αναποφάσιστους οι υπόλοιπες δεξαμενές άντλησης ψήφων για τη ΝΔ είναι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ

Δημοσίευση 17:38’
αρθρο-newpost

Εκτός από τους αναποφάσιστους οι υπόλοιπες δεξαμενές άντλησης ψήφων για τη ΝΔ είναι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Εκτός από τους αναποφάσιστους οι υπόλοιπες δεξαμενές άντλησης ψήφων για τη ΝΔ είναι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ, εκείνοι που ήθελαν να καταγραφεί η δυσφορία τους και επέλεξαν την Χρυσή Αυγή , οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ και δύο ακόμη πολύ σημαντικές δεξαμενές: οι κεντρώοι και όσοι επέλεξαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Οι ψηφοφόροι τον ΑΝΕΛ προσεγγίζονται από τα στελέχη της ΝΔ με ένα βασικό επιχείρημα που δεν είναι άλλο από τα πρόσφατα γεγονότα περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας. Οι καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν και δεν αποδείχτηκαν από την έρευνα της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να έχει πληγεί βάναυσα η αξιοπιστία των στελεχών του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα εδώ τα στελέχη της Συγγρού θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην «σύμπραξη» Καμμένου – Τσίπρα με αφορμή τις καταγγελίες περί ύπαρξης κουμπαράδων χρηματισμού βουλευτών.

Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου κατακρίνουν στάση και πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, ποτέ όμως δεν κατέκριναν τους πολίτες που την επέλεξαν γιατί όλοι εκτιμούν ότι η ψήφος στην Χρυσή Αυγή ήταν ψήφος αποδοκιμασίας στο πολιτικό σύστημα. Ωστόσο τώρα αυτοί οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι η Χρυσή Αυγή δεν ήταν τίποτε άλλο από εγκληματική οργάνωση και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την ελληνική δημοκρατία. 

Η προσέγγιση αυτού του ακροατηρίου θα γίνει με αυτήν ακριβώς την στρατηγική, δηλαδή με την ανάδειξη από τα στελέχη της ΝΔ της «λάθος επιλογής» όχι όμως συνειδητά αλλά λόγω αγανάκτησης. Η σταθερότητα που προσέφερε η ΝΔ, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που έχει ανακτηθεί σε μεγάλο ποσοστό θα αποτελέσουν τα βασικά όπλα της ΝΔ για την προσέλκυση της συγκεκριμένης ομάδας πολιτών .

Περισσότερο δεδομένους θεωρούν στην ΝΔ του ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ που μετά τις τελευταίες φορολογικές περιπέτειες του Γιώργου Καρατζαφέρη δείχνουν απογοητευμένοι και αναζητούν πολιτική στέγη αλλού, αφού και ούτε στους ΑΝΕΛ βρίσκουν αξιόπιστους συνομιλητές. Επομένως στη Συγγρού θεωρούν ότι αυτοί οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν στην ΝΔ.΄

Όσοι επέλεξαν να απέχουν από τις προηγούμενες εκλογές αποτελούν οπωσδήποτε στόχο όλων των κομμάτων.Η ΝΔ στοχεύει σε αυτήν δεξαμενή έχοντας στην φαρέτρα της τα εξής βέλη:

  • Την αναγκαιότητα συμμετοχής στις εκλογές ώστε να δοθεί από τον ελληνικό λαό απάντηση στο δίλημμα έξοδος από το μνημόνιο ή επιστροφή στην περιπέτεια.
  • Την επιλογή της σταθερότητας και όχι της αβεβαιότητας και των αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ .

Τέλος στη ΝΔ έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους λεγόμενους «κεντρώους» που δεν ανήκουν μόνο στη ΝΔ. Εδώ το επιχείρημα είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών. Το κεντρώο ακροατήριο δεν είναι ενταγμένο σε ένα κόμμα, είναι όμως προσηλωμένο στην συνέχιση των αλλαγών στην χώρα ακόμη και αν αυτό αποτελεί μία επίπονη διαδικασία.


σχετικα αρθρα