Ως «καλοδεχούμενο» χαρακτήρισε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ο Σταύρος Θεοδωράκης με την έννοια, όπως είπε, της αναμέτρησης με την ελληνική κοινωνία και το ρίσκο που αποφάσισε αυτός να πάρει, με μια τολμηρή κίνηση ενώ είχε την ασφάλεια να πάει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Από εκεί και πέρα» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού «υπάρχει ένα ερώτημα για τον Παπανδρέου. Τι θα πετύχει, τι θέλει να πετύχει που δεν μπορούσε να πετύχει ως πρωθυπουργός της χώρας με ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό;»

Και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός του έδωσε πλειοψηφία. Του έστρωσε το δρόμο και του είπε άλλαξε τη χώρα. Και δεν έκανε τίποτα. Δεν την αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν την αξιοποίησε και ο Βενιζέλος. Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν την αξιοποίησε και αυτός. Τι προσπαθεί λοιπόν τώρα να πει; Ότι αυτά που δεν μπόρεσα να κάνω όταν ήμουνα πλειοψηφία, θα μπορέσω να τα κάνω τώρα με ένα κόμμα μειοψηφίας; Παρόλα αυτά, εμάς δεν μας απασχολεί αυτή η φασαρία, ας μου επιτραπεί ο όρος, σε αυτό το χώρο που λέγεται κεντροαριστερά».