Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο η ευρωζώνη μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει πιθανή έξοδο της Ελλάδας, ο κ. Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου.

Ο ηγέτης των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Hanoversche Allgemeine Zeitung τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει γίνει πιο ανθεκτική τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να «εκβιάζεται».

«Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, της ΕΕ, ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης της Αθήνας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν άλλα σχέδια για το αντίθετο», λέει ο κ. Γκάμπριελ και προσθέτει ότι η ευρωζώνη έχει γίνει πιο σταθερή τα τελευταία χρόνια. 

«Γι αυτό δεν μπορεί να εκβιαζόμαστε και γι αυτό αναμένουμε η ελληνική κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι ο ηγέτης της, να τηρεί τις συμφωνίες που συνήφθησαν με την ΕΕ», σημειώνει αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και σε πιθανή αλλαγή κυβέρνησης.