Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι η συνεργασία με τους ΠΑΣΟΚογενείς δεν θα περνούσε. Έχασαν το στοίχημα! Η ΚΕ– με την αποχή της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δέχθηκε ότι θα μπορούν να συμμετάσχουν, αλλά ότι δεν θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  

Όταν μιλάμε για ΠΑΣΟΚογενείς, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε αυτούς δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη Λούκα Κατσέλη. Όχι γιατί δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή και ονομαστική αναφορά για το πρόσωπό της, λέγοντας ότι έχει στηρίξει και έχει συνεργαστεί εδώ και πολύ καιρό με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διεκδικεί θέση, είτε υποψηφίου είτε σε μία κυβέρνηση μετεκλογικά. Άρα, βρίσκεται εκτός του «μπουκέτου» όσων συμπεριλαμβάνει ο όρος.  

Μένουν λοιπόν (σε αυτή τη φάση) η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θόδωρος Παραστατίδης και ο Μάρκος Μπόλαρης. Από αυτούς, οι τρεις πρώτοι φαίνεται ότι θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και ο Μ. Μπόλαρης- για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.  

Ορισμένοι είχαν προεξοφλήσει ότι μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου, οι Βουδούρης και Παραστατίδης θα κοβόταν από τα ψηφοδέλτια πληρώνοντας- δικαίως- το τίμημα για το ατόπημα να εξαπολύσουν λάσπη χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα, εναντίον συναδέλφων τους βουλευτών ότι χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας. Τελικά όλα δείχνουν ότι η πίεση που άσκησε ο… Άδωνις και η ΝΔ έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν δεν ζητούσαν επιτακτικά τον αποκλεισμό τους, πιθανότατα  η δήλωση του Μ. Γλέζου θα ήταν αρκετή…  

Όμως, εκτός του Μ. Μπόλαρη, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι προερχόμενες από τους ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα. Παρά τον θερμό ασπασμό του Α. Τσίπρα με την πρώτη στην Κοζάνη και παρά την επίσκεψη της δεύτερης στην Κουμουνδούρου. Φυσικά, το παράδοξο θα ήταν να συμπεριληφθούν. Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πολιτικά τους χωρίζει… χάος. Παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες σημαντικές στιγμές συμπορεύτηκαν, σε όλα τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην… ανατολή και αυτές στη δύση.  

Αφήστε που η γκρίνια δεν έχει σταματήσει. Και ως γνωστόν, η γκρίνια ενισχύει την εσωστρέφεια…