current views are: 4

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση09:17

Σαμαράς: Ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο

Από το ακριτικό Επιτηρητικό φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 09:17’
αρθρο-newpost

Από το ακριτικό Επιτηρητικό φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία ο πρωθυπουργός.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Από το ακριτικό Επιτηρητικό φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία ο πρωθυπουργός. Στη δήλωση που έκανε κατά την επίσκεψή του σε σημείο του φράχτη στις καστανιές Έβρου αναφέρθηκε στο θέμα της λαθρομετάναστευσης στρέφοντας τα πυρά του εμμέσως προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:  

«Αυτός ο φράχτης που είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, είναι το εμπόδιο που απέτρεψε την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έμπαιναν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα μέσω Θράκης και που είχαν δημιουργήσει χρόνια το τεράστιο πρόβλημα που έζησε όλος ο Ελληνικός λαός. 
Και είναι αυτός ο ίδιος ο φράχτης που ορισμένοι θέλουν να τον γκρεμίσουν, να τον ρίξουν. Γιατί η δική τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. 
Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός». 

Ο  Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του εκεί συνομίλησε με τους στρατιώτες και το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία ενώ είχε κλειστή σύσκεψη με τον διοικητή υποστράτηγο Αντώνη Βιτετζάκη και τους αξιωματικούς της μεραρχίας.

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς πήγε μέχρι τη συνοριακή γραμμή πάνω στη γέφυρα που συνδέει Ελλάδα και Τουρκία χαιρέτισε τους φρουρούς και τους εύζωνες που βρίσκονται στην σκοπιά της ελληνικής πλευράς. 

Από την τουρκική πλευρά στο σημείο έφτασε για να τον υποδεχθεί ο νομάρχης Ανδριανούπολης και ο διοικητής της τουρκικής συνοριακής δύναμης. 

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός επισκέπτεται γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη και ακτόπιν θα επισκεφθούν τα Πομακοχώρια στη Ροδόπη.


σχετικα αρθρα