current views are: 1

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση09:53

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για δεοντολογία και Ξηρό

Στο κόκκινο είναι η πολιτική αντιπαράθεση με το θερμόμετρο να έχει ανέβει κατακόρυφα. 

Δημοσίευση 09:53’
αρθρο-newpost

Στο κόκκινο είναι η πολιτική αντιπαράθεση με το θερμόμετρο να έχει ανέβει κατακόρυφα. 

Στο κόκκινο είναι η πολιτική αντιπαράθεση με το θερμόμετρο να έχει ανέβει κατακόρυφα. 

Η κυβέρνηση επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον κώδικα δεοντολογίας αλλά και τη σύλληψη Ξηρού

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «αποκαλύπτουν το πραγματικό αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταμάτης σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος, οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση ενώ η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται.

Ο υπουργός επικρατείας τονίζει πως «σύμφωνα όμως με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η Κ.Ε του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι βουλευτές «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους» και ότι «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος», που «μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων».

Καταλήγει δε πως «η απόφαση αυτή της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας , φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κόμματα που λειτουργούν με βάση το «ενός ανδρός αρχή»,  που έχουν παραβιάσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αντιμετωπίζουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους βουλευτές τους ως πρόβατα», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.  «Πέρασαν δύο μέρες από τη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη, δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία» τονίζει, σε ανακοίνωσή της. «Οι γυναίκες και οι άντρες τις Αντιτρομοκρατικής, με κίνδυνο της ζωής τους, αντιμετωπίζουν τους επικίνδυνους τρομοκράτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί σιωπά, τι έχει να κρύψει;» αναφέρει η κ. Σπυράκη.


σχετικα αρθρα