Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Το σαββατοκύριακο για τους υποψηφίους της Α' Αθήνας κύλησε με αγωνία για το ενδεχόμενο προσθήκης μίας «βαριάς» υποψηφιότητας, που θα μπορούσε να μεταβάλλει τους συσχετισμούς. Στα σενάρια που ακούστηκαν περιλαμβανόταν και αυτό του δημοσιογράφου του Μέγκα και του ΔΟΛ κ. Γιάννη Πρετεντέρη, χωρίς πάντως να υπάρχει κάτι παραπάνω από αρχικές συζητήσεις. 

Εφόσον, δεν υπάρξει μείζονα ανατροπή, στη μάχη της τριάδας πέφτουν, επί της ουσίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας. 

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ενισχυμένος και από την πρόσφατη σύλληψη Ξηρού αλλά και από την εμφανή στήριξη του Μαξίμου όλο το προηγούμενο διάστημα, εμφανίζεται να βελτιώνει κατά πολύ τη θέση του, σε σχέση με το 2012, και να κινείται μεταξύ τρίτης και δεύτερης θέσης. 

Η κ. Μπακογιάννη, από την πλευρά της, επιστρέφει στην Α' Αθήνας, μετά από τρία σχεδόν χρόνια, (τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη στο Επικρατείας της Ν.Δ.) με ανομολόγητο στόχο να αμφισβητήσει την πρωτιά της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να έχει συνάψει συμμαχία με την Φωτεινή Πιπιλή και, δευτερευόντως, με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Αντιστοίχως, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη «σύρει» τον κ. Θανάση Πλεύρη ενώ αναζητά και ψήφους καραμανλικών στελεχών. 

Ερώτημα αποτελούν οι ψήφοι του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αποσύρθηκε. Είναι σαφές ότι συναντήσεις μαζί του έχουν πραγματοποιήσει πολλοί, ο ίδιος μάλλον δύσκολα θα έδινε τις ψήφους του στην πλευρά Μπακογιάννη ωστόσο είναι σαφές ότι διατηρεί στενή σχέση με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος προσέγγισε και την κ. Μαριέττα Γιαννάκου. 

Το ερωτηματικό της περιφέρειας είναι τί θα πράξει, τελικά, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος καθώς τα μηνύματα από πλευράς του είναι διφορούμενα, αν και όλα δείχνουν ότι μάλλον θα μείνει εκτός κούρσας αυτή τη φορά. Ο κ. Αλεξ. Μωραϊτάκης που βρέθηκε στη Βουλή μετά την παραίτηση του Ανδ. Ψυχάρη, θα είναι ξανά υποψήφιος ενώ ψήφο θα διεκδικήσουν οι Δημήτρης Κωνσταντάρας, Νίκος Χιδίρογλου, ο Βασίλης Αξιώτης από την ΟΝΝΕΔ.