Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Επίσκεψη στα Πομακοχώρια της ορεινής Ροδόπης πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης αλλά και πλήθος κόσμου. Ο κ. Σταυρίδης ζήτησε από τον κ. Σαμαρά τρία θέματα: Σταθμό αγωγού ΤΑΡ στον Δήμο, την ενίσχυση με δημόσιες υποδομές του Δήμου και ενίσχυση ανασκαφικής δραστηριότητας στη Μαρώνεια.

Ο δήμος μας είναι πλούσιος σε ιστορία και φυσικούς πόρους αλλά η φτώχεια και η υποανάπτυξη είναι πραγματικότητα που η κρίση επιδείινωσε. Η κρίση χτυπά πάντα αδύναμους και δεν ξεχωρίζει καταγωγή- θρήσκευμα. Εμείς βρισκόμαστε σε διαδικασίια αναγέννησης, γυρίζουμε σελίδα στο παρελθόν και θέλουμε να υλοποιήσουμε αναπτυξιακό οράμα. Στην πιο κρίσιμη στιγμή που οι θυσίες μας πρέπει να πιάσουν τόπο, να υπάρχει αξιοκρατία να βγει ο τόπος μας από το περιθώριο. Θα ήθελα να σας ζητήσω τρία θέματα. Σταθμό αγωγού TAP στο δήμο, θέλουμε επενδυτές και επενδύσεις, την ενίσχυση με δημόσιες υποδομές του Δήμου μας και τελευταίο σας ζητώ ενίσχυση ανασκαφικής δραστηριότητας στη Μαρώνεια. Ξέρω πως κρατάτε το λόγο σας και δεν θα το ξεχάσετε. 

Από την πλευρά του σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην κληρονομιά του δήμου την οποία χαρακτήρισε «βαριά».

Είναι βαριά η κληρονομιά του Δήμου σε πολιτισμό και σε μαχητές που έδρασαν. Διαδικασία αναγέννησης είπατε, εμείς θα σας βοηθήσουμε να την περατώσετε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και για τον σταθμό ΤΑΡ και για την ενίσχυση του Δήμου με δημοσιες υποδομές που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό. Αρκεί να είμαστε συντονισμένοι, ενωμένοι και να θέλουμε η Ελλάδα να προχωρήσει μέσα στην Ευρώπη. Και πέρα και πάνω από κόμματα θέλουμε όλοι να προχωρήσουν αυτά.