Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ο νομάρχης Αδριανούπολης και ο διοικητής του τουρκικού συνοριακού φυλακίου υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό στη γραμμή που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία στη γέφυρα των Καστανιών Έβρου.

Εθιμοτυπικά, ο κ. Σαμαράς, που συνοδευόταν από τον διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και τους επιτελείς του, πρόσφερε δώρα στους τούρκους φρουρούς, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του εκεί.

«Οι συνοριακές δυνάμεις στο πλαίσιο της φιλίας ασκούν τα καθήκοντά τους», ανέφερε ο τούρκος διοικητής, που παρέδωσε με τη σειρά του, όπως συνηθίζεται, δώρο στον πρωθυπουργό.

Ο νομάρχης Αδριανούπολης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Σαμαρά για την επίσκεψή του στα σύνορα, «μας τιμά» είπε, και υπενθύμισε την αντίστοιχη επίσκεψη στο σημείο πριν από 15 ημέρες του κ. Νταβούτογλου. 

Ο τούρκος αξιωματούχος τού δώρισε ένα βιβλίο για την Πόλη και ένα κουτί αμυγδαλωτά γλυκά της περιοχής. 

«Και εμείς ευχόμαστε καλή χρονιά και καλή δύναμη, είναι μεγάλη η σημασία της παρουσίας σας εδώ στη συνοριακή γραμμή, δεν είναι μόνο σύνορα, αλλά γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο τούρκος νομάρχης, αναφέροντας ότι τον Ιανουάριο θα έχει μια σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κυρίως για τις πλημμύρες του ποταμού, θέμα που απασχολεί και τις δύο πλευρές. 

«Θα δείτε τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά να σας συστήσω τον Περιφερειάρχη», του απάντησε ο κ. Σαμαράς.