Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας Γιάννης Μπαλάφας τόνισε σε συνέντευξή του πως εκτός από το θέμα της διαπραγμάτευσης υπάρχει και αυτό του προγράμματος. 

Μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου είπς πως «οι αντίπαλοί μας θέλουν να πιστέψουν πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά μόνο η διαπραγμάτευση», υπάρχει όμως είπε και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που θα εφαρμοστεί. 

«Θα τα υλοποιήσουμε», είπε, «είπαμε λίγα όχι πολλά για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανεργία, την ανθρωπιστική κρίση. Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε. 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος είπε πως μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έξι μήνες, ταυτόχρονα όμως τόνισε πως «εμείς θα εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα, θα αντικαθιστούμε τους εφαρμοστικούς - υφεσιακούς νόμους με άλλους». 

Για το χρέος είπε πως πρέπει να αποπληρωθεί με διακανονισμό καθώς όπως είπε έχει γίνει τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί. Παρέπεμψε και στα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου αλλά και στο ΔΝΤ που εκτιμούν πως δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο εκτός από απομείωση του χρέους. 

«Η μεγάλη αντίδραση στην έλευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται από τον ξένο παράγοντα» είπε σχετικά με τον φόβο που όπως υποστήριξε καλλιεργείται. 


Για το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου αναρωτηθηκε πως «θα βρεθεί Έλληνας πως την αλλαγή και την ελπίδα θα εκφράσει το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τόσο κοντή μνήμη». 

Με αφορμή το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού ο κ. Μπαλάφας είπε σχετικά με τη στάση της αστυνομίας πως δεν θα πρέπει να φέρει όπλα κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων του λαού, αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν όπως επιχειρήσεις εναντίον εγκληματιών. 

Όταν ρωτήθηκε πάντως από τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή για τις απλές περιπολίες είπε πως δεν θα πρέπει οι αστυνομικοί να οπλοφορούν παραπέμποντας στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.