current views are: 1

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:29

«Παζάρια» Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, παρασκηνιακές διεργασίες σε Χαριλάου Τρικούπη και Πειραιώς, προκειμένου να προσελκύσουν στελέχη για την ένταξη στα ψηφοφέλτιά τους.  

 

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, παρασκηνιακές διεργασίες σε Χαριλάου Τρικούπη και Πειραιώς, προκειμένου να προσελκύσουν στελέχη για την ένταξη στα ψηφοφέλτιά τους.  

 

Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, παρασκηνιακές διεργασίες σε Χαριλάου Τρικούπη και Πειραιώς, όπου στεγάζονται τα γραφεία του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να προσελκύσουν στελέχη για την ένταξη στα ψηφοφέλτιά τους.  

Το «μήλον της έριδος» για ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελεί η Άννα Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κόμματα έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» για να πείσουν την πρώην υπουργό να συμπορευθεί μαζί τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η κα Διαμαντοπούλου είναι σε συζητήσεις και με τις δύο πλευρές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν -έως τώρα- τελεσφορήσει, λόγω των απαιτήσεων που εγείρει. Για να συμφωνήσει, η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ζητά είτε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είτε να κατέβει σε περιφέρεια που θα έχει «εξασφαλισμένη» την εκλογή της. 

Στον «υπόγειο αναταγωνισμό» μεταξύ των δύο κομμάτων εμπλέκεται ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου, Γιώργος Φλωρίδης, για τον οποίο είναι σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισης, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το Κίνημα. Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του πρώην βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου Λάρισας στις εκλογές του 2014, Έκτορα Νασιώκα

Μεταξύ των «θηραμάτων» είναι άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του 2009 που δεν εξελέγησαν στις εκλογές του 2012. Κρούσεις έχουν γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πρώην βουλευτή Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, Ηρακλείου Φραγκίσκο Παρασύρη και Κοζάνης, Μιχάλη Τιμοσίδη, οι οποίοι, ωστόσο, αρνούνται να κατέβουν, υπό το φόβο ήττας εξαιτίας της ακραίας πόλωσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. 

Η μάχη επικράτησης που δίνεται στο παρασκήνιο αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες. Για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι θέμα γοήτρου, αλλά και πολιτικής επιβίωσης, ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου η προσέλκυση στελεχών και η αποδυνάμωση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, θα σημάνει την πολιτική του «νεκρανάσταση».


σχετικα αρθρα