«Δεν έχουμε κανέναν λόγο και κανένα ζόρι να συγκυβερνήσουμε με κανέναν» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής σημειώνοντας ότι αποτέλεσε λύτρωση η έξοδος των στελεχών από το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο ως αδύνατον να ταυτιστούμε με τη ΝΔ για κάποια συνεργασία. Θα δώσουμε στήριξη σε οποιαδήποτε προοδευτική πολιτική δύναμη» ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιφάσεις.

«Με δεξιά και αριστερή συντήρηση και αγκυλώσεις του παρελθόντος δεν θα συναινέσουμε» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το μνημόνιο του 2010 είπε ότι «δεν θέλαμε να φέρουμε την κοινωνία σε δύσκολη θέση. Η Ελλάδα, όμως δεν γεννήθηκε το 2009. Μπήκαμε στο μνημόνιο λόγω των παθογενειών του παρελθόντος», καταλογίζοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. «Δεν μπορεί κανείς πλέον να σώσει κανένας κανέναν. Μόνο η ελληνική κοινωνία να σωθεί από μόνη της. Να απαιτήσει καθαρό και αληθινό λόγο από τις πολιτικές δυνάμεις» δήλωσε.

Για την αποχώρηση των στελεχών του κινήματος Παπανδρέου μίλησε για «θλίψη τα δύο τελευταία χρόνια» χαρακτηρίζοντας λύτρωση το νέο εγχείρημα.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ήταν ένα κόμμα που δε με εξέφραζε, περίμενα να κάνει τις υπερβάσεις ενός δημοκρατικού προοδευτικού κόμματος» αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του: 

«Εμείς από το 2009 αναλάβαμε το πολιτικό κόστος, το κάναμε συνειδητά. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό να συναινείς στην αποψίλωση και την αποστέωση ενός κινήματος που κάποτε εξέφραζε τη δημοκρατική παράταξη».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμα ότι υπάρχει μήνυμα επαναπατρισμών ψηφοφόρων και πρώην στελεχών που δεν εκφράζονταν στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ως εκπρόσωπος Τύπου, όμως δεν απέκλεισε να είναι στο Επικρατείας του Κινήματος. «Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια» πρόσθεσε.