Δεν θα μειωθούν οι βασικές συντάξεις, οι επικουρικές θα είναι ανταποδοτικές δήλωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm η κυρία Σπυράκη απάντησε αρνητικά στο εάν θα υπάρξει μείωση στις βασικές συντάξεις, όπως και στο ΕΚΑΣ, για το οποίο είπε ότι «θα το αναδιαρθρώσουμε με το πρωτογενές πλεόνασμα». Για το εάν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις είπε ότι «είναι ανταποδοτικές. Ανταποδοτικές με βάση τις εισφορές μας».

Η κυρία Σπυράκη πρόσθεσε: «Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ σε κανένα είδος πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, βιβλία), μόνο στα ξενοδοχεία».

Η εκπορόσωπος της ΝΔ είπε ακόμα ότι «το περίφημο δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αποκλιμακώνεται ραγδαία. Η ΝΔ εκτιμά ότι είναι μία μάχη που μπορεί να κερδίσει. Πιστεούμε ότι μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα διότι παρουσιάζουμε στον λαό την αλήθεια. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κλείσουμε τη γραμμή των μνημονίων». 

Συνέχισε σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα στον αστερισμό της περιπέτειας. Η Ελλάδα πάει να κλείσει έναν επώδυνο κύκλο. Πλήρωσε ακριβά το "λεφτά υπάρχουν"».

Παράλληλα, έριξε νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ξηρού. «Η ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική κινήθηκαν στην κόψη του ξυραφιού. Συνέλαβαν έναν πολύ επικπίνδυνο τρομοκράτη. Ο Ξηρός είναι δολοφόνος. Έχει σκοτώσει ανθρώπους. Οι γυναίκες και οι άνδρες της αστυνομίας το έκαναν με πολύ σοβαρό κίνδυνο» είπε, σημειώνοντας ότι «πέρασαν 24 ώρες ώρες για να βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ».