«Αφήστε τους Έλληνες απλά να ψηφίσουν» τονίζει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε άρθρο της.

«Το ό,τι κανείς φοβάται δημοκρατικές εκλογές, αυτό και μόνο τα λέει όλα ως προς την κατάσταση στην Ευρώπη», συμπεραίνει η αυστριακή εφημερίδα, σημειώνοντας επίσης πως «οι πολιτικοί της Ευρώπης φοβούνται τους Έλληνες».

Η εφημερίδα Financial Times κάνει λόγο για «φόβο προ μιας νέας κρίσης στην Ελλάδα», αλλά «γιατί μια νέα και τι έχει γίνει με την παλιά», διερωτάται ο σχολιαστής.

Όπως σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα, το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι στην Ελλάδα κατά σχεδόν 20 μονάδες μεγαλύτερο από ό, τι πριν από την κρίση, το ΑΕΠ χαμηλότερο από ό, τι πριν από την ένταξη στο ευρώ και να υπογραμμίσει πως «το ότι οι άνθρωποι απομακρύνονται από τα κόμματα που οδήγησαν το κάρο στη βρομιά, δεν είναι κίνδυνος, αλλά λειτουργούσα δημοκρατία».

«Το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πετύχει μια πλειοψηφία είναι ασαφές, όπως και το αν θα διαπραγματευτεί στο ίδιο τραπέζι με την Ανγκέλα Μέρκελ, μη έχοντας έτσι κι αλλιώς μια καλή διαπραγματευτική αφετηρία, ενώ δεν είναι μυστικό πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει πλήρως το υψηλό χρέος της», τονίζει το άρθρο.

Σύμφωνα με την Der Standard, ένα deal με τον Τσίπρα θα μπορούσε ακόμη και να χαροποιήσει επενδυτές, καθώς αν παραιτούνταν από ένα μέρος των χρημάτων τους οι χώρες της ΕΕ, στις οποίες οι Έλληνες πληρώνουν σε δόσεις το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά οι προοπτικές της χώρας, ωστόσο, όπως και να έχει το ζήτημα τώρα είναι η σειρά των Ελλήνων ψηφοφόρων.