Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συνεργασθούν με κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης διαμήνυσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο προεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις «απειλές που ο πρωθυπουργός ρίχνει για την πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, κάτι που είναι εντελώς πρωτάκουστο», λέγοντας πως «είναι θλιβερό να απειλεί πρωθυπουργός της χώρας τους πολίτες με πιθανή έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ».

Τόνισε δε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε καμία περίπτωση, δεν είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ, για το χρέος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με μια μεγάλη κυβερνητική συμμαχία μπορούμε να απαιτήσουμε την ελάφρυνση του χρέους και με μονομερείς ενέργειες», ενώ αναφερόμενος στα όσα λέγονται για μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, είπε: «Λέω ξεκάθαρα στους Έλληνες ότι κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από το ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση τι στάση θα κρατήσει το κόμμα του αν η επομένη των εκλογών βρει νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές» και πως «σε περίπτωση που προσπαθήσουν να αγγίξουν εθνικά θέματα ή θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ρίξουν την κυβέρνηση».

«Μπορούμε, όμως –θεωρώ-, όλοι οι Έλληνας να ενωθούμε, να αφήσαμε τα παλιά στο πλάι, να διασφαλίσαμε τις κόκκινες γραμμές μας και ο καθένας με σεβασμό στις θέσεις του άλλου να συνυπάρξουμε», προσέθεσε και επισήμανε ότι «θα επιδιώξουμε και θέλουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, στο Ποτάμι και στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Συγκεκριμένα είπε ότι «σε κυβέρνηση με το Ποτάμι δεν θα συμμετέχουμε» και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συνεργασθούν με κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης και των μνημονίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι παρά τις απειλές και τις αποστασίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έριξαν την κυβέρνηση και αύριο θα είναι ρυθμιστές και εγγυητές λέγοντας ότι «μαζί μας θα είναι και άλλα κινήματα», επανέλαβε ότι κανένα σπίτι δεν θα φθάσει στα χέρια τραπεζίτη, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί, ενώ αναφέρθηκε και σε τοπικά θέματα, που αφορούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Τέλος, έκανε λόγο για προτεραιότητα της Κρήτης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αναφέρθηκε στη στελέχωση τού ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό Ηρακλείου από τον μέχρι σήμερα βουλευτή Κώστα Δαμοβολίτη και από άτομα του αντιδικτατορικού αγώνα, και είπε ότι θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία στο Ηράκλειο.