Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Ποταμιού με τη Δράση ανακοίνωσαν σε εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Θ. Σκυλακάκης.

Όπως ενημέρωσαν οι υποψήφιοι της Δράσης που θα εκλεγούν θα συμμετέχουν κανονικά στη ΚΟ του Ποταμιού και θα αποτελούν οργανικά της μέλη, χωρίς ωστόσο να αυτό να σημαίνει ότι το κόμμα θα διαλυθεί ή θα σταματήσει τη λειτουργία του.

Από εκει και πέρα ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως είπε, θέλει να κυβερνήσει ευρωπαϊκά αλλά κάνει ανοίγματα σε αντιευρωπαικά κόμματα όπως το ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Χαρακτήρισε δε βαθιά αντιδημοκρατική άποψη το να απαιτεί ένα κόμμα από βουλευτή που ανεξαρτητοποιείται να παραδώσει την έδρα του, αφήνοντας έτσι σαφέστατη αιχμή στην Κουμουνδούρου. "Ο βουλευτής πρέπει να εκφράζει την αντίληψή του για τα πράγματα. Η έδρα ανήκει σε αυτόν που εκλέγεται", σημείωσε καταχειροκροτούμενος.

Από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης -που δεν θα είναι υποψήφιος- είπε ότι η χώρα χρειάζεται ως τρίτη δύναμη το Ποτάμι, καθώς τα δύο μεγαλύτερα αριθμητικά κόμματα δεν έχουν σχέδιο.

Το Ποτάμι έδωσε στη δημοσιότητα και το προεκλογικό του φυλλάδιο.