current views are: 1

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:16

Σαμαράς: Προστατεύουν Φωτόπουλους και κερδοσκόπους στον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Στην Κομοτηνή, στο Μέγαρο Μουσικής παραθέτει ομιλία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίευση 17:16’
αρθρο-newpost

Στην Κομοτηνή, στο Μέγαρο Μουσικής παραθέτει ομιλία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε πανικό και διοργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια για να μαζέψει τους δικούς του. Λένε να μην πληρώσουν τόκους – και δεν το λέει ο Σαμαράς που κινδυνολογεί. Αν δεν πληρώσεις δάνεια του ξένου ειναι ασφαλεστερος δρόμος για χρεοκοπία και ο ασφαλέστερος δρόμος εξόδου απο το ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Στέλεχος τους είπε χθες “στο δίλημμα κωλοτούμπα ή αντίσταση εμεις επιλέγουμε χρεοκοπία”. Μόνοι τους τα λένε, όταν λένε θα μας βγάλουν απο το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι δεν το επιθυμούν, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας με τους δανειστές μας. Ορισμένοι κάνουν ότι αγάπησαν το ευρώ, αν και μόλις προχθές έκαναν ανακοινώσεις για συμμαχία με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μόνη επιδίωξη που έχει είναι να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και το ευρώ. Όχι μονο σε αμηχανία και πανικό, σε απόγνωση βρίσκονται, αφού για πρωτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η πιο απατηλή υπόσχεσή τους είναι ότι θα διαπραγματευτούν απο την αρχή το χρέος, που δικός τους είπε μονο για 16 δισ. ευρώ. 

«Παίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας στα ζαριά, εμείς από εδώ, από τη Θράκη δεν παίζουμε με την πατρίδα, με το ευρωπαϊκό μας μέλλον, με τις τύχες λαού μας» πρόσθεσε.

«Λένε οτι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους. Στην Ευρώπη δεν πληρώνουμε μόνο 6 δισ. για τόκους, παίρνουμε ταυτόχρονα 6 δισ. απο αγροτικές επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Αν συγκρουστείς με εταίρους αυτα θα τα χάσεις» ανέφερε. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι δεν ειναι τυχαία οτι ο διεθνής τύπος λέει ξανά για Grexit. 

«Θυμάστε τους Φωτόπουλους που ανεβοκατεβάζουν διακόπτες και τώρα μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν ξανά τα σκανδαλώδη προνόμια. Όσοι έβγαλαν χρηματα στο εξωτερικό τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα και αυτά τα σχέδια χαλάσαμε. Να να ποιους εξυπηρετούν στον ΣΥΡΙΖΑ, βολεμένους συνδικαλιστές και κερδοσκόπους» τόνισε.

Παράλληλα κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάργησε την συνείδηση των βουλευτών του με το να τους υποχρεώνει να παραδίδουν την έδρα. «Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία, αν είναι δυνατόν» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι Έλληνες θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη, δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα, όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ελεγκτικοί μηχανισμοί στο γραφείο πρωθυπουργού, ούτε στη Β. Κορέα δεν συμβαίνουν αυτά ενώ δεν επιτρέπεται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και τη συνθήκη του ΟΟΣΑ».

«Κυνηγήσαμε και το έγκλημα με αποκορύφωμα τη σύλληψη Ξηρού και θελω πάλι να συγχαρών την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που δημιουργήθηκαν στο Δομοκό, γιατί; Για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους υπερασπίστηκαν; Έξι φορές τους έχουμε προκαλέσει, γιατί; Τι πρόβλημα έχετε; Αλλά το λένε ανοικτά, θέλουν να την αφοπλίσουν. Εμείς από την πλευρά μας, θα την ενισχύσουμε ηθικά και οικονομικά την αστυνομία» τόνισε.

«Οριοθέτησαμε τον Έβρο που περνούσαν οι πάντες και τώρα συνολικά μπαίνουν πολλοί λιγότεροι και άρχισαν κιόλας να φεύγουν, να επαναπατρίζονται. Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παίρνουν ελληνική ιθαγένεια. Και οι λαθρομετανάστες. Προσπαθεί να τους φέρει, αλλά επιπλέον θα τους δωσει και ιθαγένεια και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν λέει όμως ποιος θα τα πληρώνει» ανέφερε στη συνέχεια.

«Τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ από εδώ και πέρα θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε τη Θράκη γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής. Για τους συμπατριώτες μουσουλμάνους είπε ότι έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και το μόνο που ζητάει από αυτούς είναι σεβασμός στους νόμους της πατρίδας.

Τάχθηκε υπέρ της άμεσης καταβολής του 12% της επιδότησης εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης και χαρακτήρισε λάθος τη διακοπή καταβολής του το 2010.

Τόνισε πως τα ανταποδοτικά τέλη από τον αγωγό TAP, θα τονώσουν την τοπική οικονομία και ένας από τους κόμβους του αγωγού θα γίνει στις Σάπες.    Μίλησε ακόμα για αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Θράκη και τη διασύνδεση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με όλα τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα.

Επίσης, εξετάζει το θέμα της χορήγησης βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους που επισκέπτονται την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπως συμβαίνει σε νησιά του Αιγαίου. Το ίδιο εξετάζει και το θέμα χορήγησης βοηθήματος σε παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση.

«Αυτές τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα τις κερδίσει η Ελλάδα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Σαμαράς στο τέλος της ομιλίας του.


σχετικα αρθρα