Κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε ο Ραλφ Μπρινκχάους, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του CDU για θέματα προϋπολογισμού, ο οποίος επεσήμανε πως δεν θα υπάρξουν ειδικές εκπτώσεις για καμία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση  

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού, την οποία πρέπει να σεβαστούμε». 

«Είναι όμως επίσης σαφές, ότι δεν θα υπάρξει ειδική έκπτωση για καμία νέα ελληνική κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες, όπως θα τηρήσουν και οι άλλες χώρες του ευρώ τις δικές τους αλληλέγγυες δεσμεύσεις», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχάους και πρόσθεσε: 

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην διατήρηση και την σταθερότητα της Ευρωζώνης ως συνόλου, το οποίο συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. Κανείς δεν επιθυμεί μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Μια έξοδος δεν θα κόστιζε μόνο χρήματα - αλλά θα κατέστρεφε και τέσσερα χρόνια μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό το νιώθουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα».