current views are: 1

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση18:59

Βενιζέλος: Εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση για τη μοίρα της πατρίδας (Βίντεο)

Τις προεκλογικές του περιοδείες στο Λεκανοπέδιο εγκαινίασε με ομιλία στην Καλλιθέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Δημοσίευση 18:59’
αρθρο-newpost

Τις προεκλογικές του περιοδείες στο Λεκανοπέδιο εγκαινίασε με ομιλία στην Καλλιθέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Τις προεκλογικές του περιοδείες στο Λεκανοπέδιο εγκαινίασε με ομιλία στην Καλλιθέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Όπως τόνισε, αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια διαχείριση της κρίσης και της διαπραγμάτευσης, αλλά το μέλλον της χώρας, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, των δικαιωμάτων, της απασχόλησης , το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, η προστασία του κοινωνικού κράτους, των αδύναμων ομάδων.

«Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το καθορίσει ο λαός. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές, δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία, πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική, πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής, να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνευθύνης και στην εφαρμογή της πολιτικής ασφαλούς εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση. Αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε.

«Αυτό που προτείνουμε δεν είναι μια τεχνοκρατική πλατφόρμα, αλλά το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη χώρα, την έχουμε, την προτείνουμε, μπορούμε να την εγγυηθούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «οι εκλογές είναι εκλογές εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο και γι’ αυτό και για την παράταξη, γιατί η μοίρα της πατρίδας είναι ταυτισμένη ιστορικά με τη μοίρα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε παραλληλισμό με τις εκλογές του 1920, όταν εν μέσω της Μικρασιατικής Εκστρατείας, καταψηφίστηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως, είπε μετά την καταστροφή, τον έψαχναν για να κάνει αυτός τη μεγάλη διαπραγμάτευση.

Υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε ο πραγματικός εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ανέφερε ότι το κόμμα πήρε το κόστος όταν άλλοι συμφωνούσαν αλλά δεν ψήφιζαν, ότι αυτό κράτησε τη χώρα όρθια όταν άλλοι ήθελαν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκτροχιασμό.

Στο ίδιο πλαίσιο, διερωτήθηκε με βάση ποια εκλογικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές έμειναν όρθιες η κυβέρνηση και η χώρα το τελευταίο εξάμηνο. «Πρώτο κόμμα με καθαρή διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ήρθε δεύτερη, έχασε λοιπόν στο δίπολο που είναι στημένο ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα που όμως είναι μεσαία. Αυτό που διατήρησε όρθια τη χώρα και την κυβέρνηση, σε θέση να διαπραγματεύεται υπό δύσκολες συνθήκες με τους εταίρους της, ήταν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ», είπε προσέθεσε: 

«Αυτό το ποσοστό που έπεσε στην κάλπη, μέσα στο παραβάν, ήταν που κράτησε όρθια την κυβέρνηση και τη χώρα, που μας επέτρεψε να κάνουμε τη διαπραγμάτευση, να τη φέρουμε στο σημείο αυτό, να κρατήσουμε τη χώρα ακέραιη, την οικονομία, τις τράπεζες, τις προοπτικές ανάπτυξης, να μπορεί να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και ρυθμό ανάπτυξης».

Αιχμές άφησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως στην Ευρώπη κανένα κόμμα δεν διανοείται να πει ότι δεν σέβεται τη συνέχεια του κράτους και τις δεσμεύσεις. 

Μίλησε επίσης για δυνάμεις που λένε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, που μπορεί να βγουν από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού. «Είναι δύσκολο όταν υπάρχουν τέτοιες σειρήνες να αντέξει ο Οδυσσέας δεμένος στο κατάρτι», για να προσθέσει ότι ωστόσο άντεξε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις «σειρήνες».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κατονομάσει, ότι θα ζητήσουν παράταση της παράτασης. Σχολίασε επ’ αυτού ότι «επειδή κάποιοι φιλοδοξούν να ασκήσουν εξουσία πρέπει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία να μένουν στο μνημόνιο και μάλιστα σε ένα μνημόνιο χωρίς δάνειο, αλλά μόνο με τρόικα, επιτήρηση και σκληρά μέτρα και στο μεταξύ βέβαια θα έχουν εκτροχιαστεί τα δημόσια έσοδα, θα υπάρχει πραγματικό δημοσιονομικό κενό, θα ζητάνε μέτρα λιτότητας και περικοπές προκειμένου να μας περάσουν στη νέα φάση, αν μας περάσουν, και η δυνατότητα εξόδου στις αγορές θα απομακρύνεται».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έφτασε η στιγμή της αλήθειας. Είπε ότι από την αρχή της κρίσης το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην πλευρά της ευθύνης, αφήνοντας αιχμές, χωρίς να κατονομάσει, προς Νέα Δημοκρατία και ΔΗΜΑΡ. Είπε ειδικότερα ότι όλοι βρέθηκαν απέναντι στο ΠΑΣΟΚ στην αρχή «και κάποια στιγμή κατάλαβαν ορισμένοι ότι δεν μπορούν έτσι να διεκδικήσουν και να ασκήσουν εξουσία και προσχώρησαν στη δική μας υπεύθυνη στρατηγική, αναγκάστηκαν να βάλουν πλάτη κάνοντας στροφή 180 μοιρών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χάρη στις αποφάσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του κόμματος άλλαξε ο χάρτης της χώρας, επιβλήθηκε ισονομία, ισοπολιτεία, κράτος δικαίου, οικοδομήθηκε το κοινωνικό κράτος, αναδιανεμήθηκε το πλεόνασμα, άλλαξαν επίπεδο ζωής οι Έλληνες.


σχετικα αρθρα