Αισιόδοξος ότι το «Ποτάμι» θα είναι τρίτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος με τη Δράση επεσήμανε πως «το “Ποτάμι” έχει δύο όχθες: από τη μία οι αριστεροί μεταρρυθμιστές, από την άλλη οι φιλελεύθεροι προοδευτικοί», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες τις επόμενες ημέρες. 

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις  προσθέσεις της Κουμουνδρούρου για συνεργασίες, επεσήμανε: «Πώς ένα κόμμα λέει ότι θέλει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σύμμαχοι του στο εσωτερικό μέτωπο είναι δύο κόμματα που αντιτίθενται στην ΕΕ; (σ.σ. ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ)».

Παράλληλα σημείωσε, πως το «Ποτάμι» θα συζητήσει με τον πρώτο της εκλογικής μάχης, διαμηνύοντας ότι το κόμμα δεν σκοπεύει να εισέλθει σε κυβέρνηση με υπουργούς. «Θέλουμε να κυβερνήσουμε με τις ιδέες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, η χώρα «πρέπει να κυβερνηθεί από την Εθνική Ελλάδος, από ανθρώπους που αναγνωρίζονται για την πετυχημένη δράση τους, και όχι από κομματικούς υπαλλήλους».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το «Ποτάμι» θα καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές και προσέθεσε πως «από άποψη θέσεων είμαστε σαφείς: Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μέσα στο ευρώ, δεν παίζουμε με τις καταθέσεις των Ελλήνων» και «εγγυημένο εισόδημα για τους μη έχοντες».

Τέλος σημείωσε πως επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας πάση θυσία στο ευρώ «με συμμάχους τους Ιταλούς, τους Γάλλους, δηλαδή την καρδιά της Ευρώπης».