current views are: 1

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση22:23

Βενιζέλος: Είμαστε ένα βήμα από την έξοδο από την κρίση

Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 22:23’
αρθρο-newpost

Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και απαντώντας για το αν θα συνεργαζόταν μετεκλογικά με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε «ότι θα συνεργαστούμε και με τους δύο κατά προτίμηση. Αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό χρειάζεται ο τόπος. Από κει και πέρα εάν κάποιοι δεν θέλουν, θα συνεργαστούμε με αυτούς που θέλουν, αλλά και με αυτούς που αρκούν».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα θεμελιώδες ψέμα αναφορικά με τα περί εύκολης λύσης για τη χώρα. Όπως επεσήμανε «αν στις 26 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός σχηματίσει μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει γραμμή, δεν έχει σταθερότητα, δεν παρέχει ασφάλεια, κινδυνεύουμε ως έθνος να χάσουμε το αποτέλεσμα όλων των θυσιών και να ξεκινήσουμε όχι από το μηδέν, αλλά υπό το μηδέν και αυτό θα ήταν τραγικό» και προσέθεσε:

«Γιατί τώρα είμαστε ένα βήμα από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας, είμαστε ένα βήμα πριν από την αλλαγή σελίδας, από τη μετάβαση στο νέο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που είναι ένα καθεστώς πολύ πιο άνετο, που επιτρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην ανάπτυξη, στην αποκατάσταση των αδικιών, στην επανάκτηση της θέσης που αξίζει στη χώρα μέσα στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στις εκλογές, σημείωσε ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι αν την επομένη των εκλογών μπορεί να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή όλων των υπεύθυνων δυνάμεων που μπορούν να υποστηρίξουν μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, να αναλάβουμε όλοι το βάρος, να κάνουμε μία πανεθνική προσπάθεια για να βγάλουμε την πατρίδα στο ξέφωτο». 


σχετικα αρθρα