Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Τουλάχιστον τρία στελέχη που φιλοδοξούν ή θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην επόμενη ημέρα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία διαγκωνίζονται στην Β' Αθήνας, την πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ουδέποτε έκρυψε τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί, ο Νίκος Δένδιας, που αντιμετωπίζει τη μετάβασή του από την Κέρκυρα στο «κολαστήριο» της Β' Αθήνας ως πρόκριμα ένταξής του στον κύκλο των «δελφίνων» αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που λόγω πολιτικής διαδρομής θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλούς, είναι μόνον τρεις εκ των πολλών προβεβλημένων που θα κονταροκτυπηθούν για τις θέσεις που οδηγούν στη Βουλή. Στο πλάι του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος διατηρεί βαθιές ρίζες με τη Β' Αθήνας, προστρέχουν και στελέχη του καραμανλικού κύκλου, όσα τουλάχιστον δεν κινούνται υπέρ του Νίκου Δένδια, όπως για παράδειγμα ο κ. Γ. Παπαθανασίου, που θα μείνει εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αν και απομακρύνθηκε με τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού, μοιάζει να χρησιμοποιεί την εξέλιξη αυτή υπέρ του καθώς αναθέρμανε τις σχέσεις του και θεωρείται εκ των ισχυρών παικτών (2ος το 2012) ενώ διατηρεί και τη συμμαχία με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Στην ίδια ομάδα συμμετέχει σταθερά και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας, ούτως ή άλλως, ένα ιδιαίτερο κοινό που τον στηρίζει, επιδιώκει να εμφανίζεται ότι συμπράττει κατά περίπτωση με στελέχη της περιφέρειας, αυξάνοντας έτσι τις δεξαμενές σταυροδοσίας του ενώ σε αντίστοιχα κοινά απευθύνονται οι Σοφία Βούλτεψη και Αργύρης Ντινόπουλος.

Την περιφέρεια έχει οργώσει, εδώ και μήνες, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ενώ δεν θα πρέπει να θεωρούνται εκτός παιχνιδιού στελέχη όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ή η Κατερίνα Παπακώστα. Η κ. Άννα Καραμανλή, αν και αποχαιρέτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή, θα δώσει τη μάχη της μέχρι τέλους, όπως και η Τόνια Ιακωβίδου, που βρέθηκε στη Βουλή μετά την παραίτηση Σπηλιωτόπουλου.

Στην κούρσα θα τρέξουν και δύο εκπρόσωποι, διαφορετικών εποχών. Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, με τη μαγιά των περιφερειακών εκλογών, αλλά και τις αναφορές του στον καραμανλισμό, αλλά και η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που προσδοκά και στη στήριξη του κομματικού μηχανισμού.

Στη Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι, επίσης, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά κ. Δημοσθένης Δαββέτας (σ.σ. προτίμησε τη Β' από την Κέρκυρα), η Ζωή Ράπτη, η μικρή κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, Θεοδώρα ενώ τα ψηφοδέλτια συμπληρώνονταν μέχρι αργά χθες βράδυ σε ανοικτή επικοινωνία του Μαξίμου με τη Συγγρού.