Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Όχι μόνο κίνηση στρατηγικής αλλά και ουσίας είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η διεξαγωγή του debate ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε  χθες  με δήλωση του  τον Αντώνη  Σαμαρά  σε μια δημόσια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση προκειμένου όπως είπε οι πολίτες να μάθουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

Στην Κουμουνδούρου δεν περίμεναν ότι θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης από το κυβερνητικό στρατόπεδο   αφού ούτε και στις Ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανταποκριθεί θετικά σε παρ’ όμοιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ παρ όλα αυτά επιμένουν γιατί θεωρούν ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα του Πρωθυπουργού.

« Ο βασιλιάς είναι γυμνός χωρίς επιχειρήματα και πειστικές προτάσεις λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Αντώνης Σαμαρά. Φοβάται να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα  γιατί γνωρίζει ότι παρά τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του ξένου τύπου  που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες η αλήθεια είναι μία . Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο. 

Η φτώχεια και η ανεργία έχει πνίξει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και μόνο με την αμφισβήτηση των μνημονίων θα βγούμε από αυτή την αδιέξοδη και απελπιστική κατάσταση.»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι «μία τέτοια αντιπαράθεση ανάμεσα στο παλαιό και το καινούργιο, ανάμεσα στην πολιτική που κατέστρεψε την χώρα και σε αυτή που δίνει ελπίδα αλλά και ανάμεσα στα δυο πρόσωπα αυτό του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα θα ήταν μοιραία για    την ΝΔ ».

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε  ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί εκεί θα πρέπει να παραδεχθεί ότι τα όσα κατευθυνόμενα φιλοξενούνται στον ξένο τύπο δεν ισχύουν αφού με κάθε τρόπο στελέχη των Ευρωπαϊκών οργάνων διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει . «Ο κ. Σαμαράς πρέπει άμεσα να σταματήσει την εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό και να μιλήσει για τα δικά του σχέδια εμπέδωσης του μνημονιακού καθεστώτος στην Ελλάδα, όπως αυτά περιγράφονται και στο περιβόητο μέιλ Χαρδούβελη το οποίο δεν τολμά να αποκαλύψει λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου  «.

 Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα απαντώντας στα τρομοκρατικά σενάρια των τελευταίων ημερών  τις δηλώσεις της Ανίκα Μπράιντχαρντ εκπροσώπου της  Κομισιόν η οποία είπε ότι  «Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη» αλλά και του εκπροσώπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ο οποίος δήλωσε ότι  "Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας". "Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό".

Αναφέρονται  ακόμα και στο δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με το οποίο : «Οι Έλληνες βρίσκονται σε θέση ισχύος». «Όποιος θεωρεί αδιάφορη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ας έχει προειδοποιηθεί: Ένα "Grexit" δεν θα ήταν ακίνδυνο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν και έχουν γερά νεύρα. Ένα κούρεμα χρέους γίνεται πιθανό». «Μια έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε όμως με ασφάλεια στο ότι στο στόχαστρο των αγορών θα έμπαιναν, εκτός από την εύθραυστη Πορτογαλία, οι νέες πηγές ανησυχίας της Ευρωζώνης, η Γαλλία και η Ιταλία». «…οι απειλές από το Βερολίνο αποτελούν ομολογία αποτυχίας… δείχνουν ότι η πολιτική διάσωσης της ΕΕ, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδας, έχει αποτύχει».