Επιμέλεια: Ντίνος Ρητινιώτης
 
«Εάν κάθε φορά που ένας πολιτικός έλεγε κάτι κατά την προεκλογική περίοδο πέφταμε σε βαθιά περισυλλογή, θα είχαμε πολλή δουλειά», ανέφερε σε δηλώσεις του στο «heute journal» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
 
Με τη δήλωση αυτή,προειδοποιεί έμμεσα τον Αλέξη Τσίπρα,ότι αν «προχωρήσει σε μονομερή στάση πληρωμών, αυτό θα συνεπάγονταν ταυτόχρονα και την στάση πληρωμών από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων».
 
Κρίνοντας  τις προγραμματικές θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε επιπροσθέτως ότι «ο κ. Τσίπρας μπορεί να διαθέτει μια ακραία ρητορική, αλλά δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του και για αυτά που υπόσχεται εκεί, δεν βλέπω πώς θα μπορέσει να κατακτήσει  μία πλειοψηφία στη Βουλή», ενώ παράλληλα προέβλεψε πως αν τελικά εκλεγεί ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κάνει συμβιβασμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
 
Την ίδια στιγμή, απέρριψε ως εικασίες τις όποιες συζητήσεις γύρω από ένα πιθανό "Grexit". «Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόκρινε υπομονή μέχρι το τελικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου καθώς «όλοι κάνουν σαν να έχει κερδίσει ήδη τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη κι αν είναι το πρώτο κόμμα , θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχηματίσει έναν συνασπισμό. Δεν βλέπω κανέναν εταίρο συνασπισμού, ο οποίος θα στήριζε τις ριζοσπαστικές του θέσεις», ανέφερε σχετικά, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι λίγες οι φορές που  έχει μιλήσει κατ' ιδίαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ