Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Με ένα κράμα παλιών και νέων πολιτικών ετοιμάζεται το Ποτάμι να δώσει τη δύσκολη μάχη των εκλογών, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την κατάληψη της τρίτης θέσης, που θα του επιτρέψει να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.  

Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υποψήφιοι θα είναι μια σειρά έμπειρων πολιτικών στελεχών ή και εν ενεργεία βουλευτών, προκειμένου να «βοηθήσουν με την εμπειρία τους», όπως χαρακτηριστικά λένε οι επιτελείς του Ποταμιού.

Παράλληλα ο Στ. Θεοδωράκης προσπαθεί να πείσει πρόσωπο έκπληξη να κατέβει υποψήφιος που θα ταράξει τα νερά και θα δώσει επιπλέον ώθηση στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για γνωστό στέλεχος της κεντροαριστεράς που κινείται στον λεγόμενο εκσυγχρονιστικό χώρο και μπορεί με την παρουσία του να αποτελέσει πόλο έλξης στις εκλογές. 

Από κει και πέρα στους νυν βουλευτές, υποψήφιοι θα είναι στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας, οι Π. Τατσόπουλος  και Γρ. Ψαριανός. Η Ν. Φούντα θα κατέβει στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ η Κατ. Μάρκου στη Β’ Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος θα είναι ακόμα και ο Σπ. Λυκούδης στην Α’ Αθηνών και όχι στο επικρατείας όπως ο ίδιος ο ήθελε, καθώς όπως αποδείχθηκε οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που ζητούσαν να δώσει τη μάχη του σταυρού τελικά επικράτησαν.

Επιπλέον, στην αρένα της Β’ Αθηνών θα κατέβει και ο Γ. Αμυράς (είχε κατέβει στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τη ΝΔ), ενώ υποψήφιος θα είναι και  ο Αντώνης Καφετζόπουλος (δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η περιφέρεια), ενώ κοντά στον χώρο βρίσκεται και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν θα διεκδικήσει τη ψήφο στις κάλπες της 25ης Γενάρη. 

Σε κάθε περίπτωση στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού θα είναι ανά την επικράτεια και εκπρόσωποι μικρότερων πολιτικών φορέων όπως οι Ευρωπαίοι Οικολόγοι και η Δράση, ενώ  στις λίστες θα υπάρχουν πολλά στελέχη που δεν έχουν εμπλακεί με την πολιτική, στη προσπάθεια που κάνει το κόμμα του κ. Θοδωράκη να σηματοδοτήσει το καινούργιο που θα έρθει σε ρήξη με τη πολιτική της μεταπολίτευσης. 

Η λίστα με τα 200 πρώτα ονόματα των υποψηφίων.