current views are: 1

6 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση15:42

Με συνάντηση Βενιζέλου-Φλωρίδη κλειδώνει η εκλογική συνεργασία

Την σύμπλευση του Κοινωνικού Συνδέσμου του Γιώργου Φλωρίδη με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη επιδιώκει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό με στόχο να συμφωνηθεί η εκλογική τους συνεργασία.

Δημοσίευση 15:42’
αρθρο-newpost

Την σύμπλευση του Κοινωνικού Συνδέσμου του Γιώργου Φλωρίδη με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη επιδιώκει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό με στόχο να συμφωνηθεί η εκλογική τους συνεργασία.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Την σύμπλευση του Κοινωνικού Συνδέσμου του Γιώργου Φλωρίδη με το ΠΑΣΟΚΔημοκρατική Παράταξη επιδιώκει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό με στόχο να συμφωνηθεί η εκλογική τους συνεργασία.

Σε μία τέτοια περίπτωση ο κ. Φλωρίδης δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμη κι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κάτι που βεβαίως θα συνιστούσε μεγάλη πολιτική έκπληξη δεδομένων των θέσεων που έχει διατυπώσει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς.

Σημειωτέον ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει έρθει τις προηγούμενες ημέρες σε επαφή και με την Άννα Διαμαντοπούλου η οποία βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Γιώργο Φλωρίδη και μάλιστα με την πρόσφατη κοινή τους αρθρογραφία άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πάντως, οι διαβουλεύσεις με την πρώην υπουργό παιδείας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν έχουν προχωρήσει καθώς η κ. Διαμαντοπούλου δεν προτίθεται να ρισκάρει την μη εκλογή της στην A΄ Αθηνών όπου το 2012 βγήκε δεύτερη σε σταυρούς πίσω από τον Κώστα Σκανδαλίδη. Το θέμα είναι εάν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προτιμά Φλωρίδη ή Διαμαντοπούλου στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας.

Πάντως εάν ευδοκιμήσει η συμφωνία με τον Κοινωνικό Σύνδεσμο αυτό θα συνιστά ρελάνς προς το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου που προς το παρόν μόνο κόβει από το ΠΑΣΟΚ αφαιρώντας του και στελέχη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Καλλιθέα περίπου περιέγραψε ως μία νέα μικρασιατική καταστροφή ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη -όπως εκείνος την βλέπει- στις κάλπες κυρίως σε ο,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ.

«Και στις εκλογές του 1920 ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η μικρασιατική εκστρατεία , οι Έλληνες πολίτες καταψήφισαν τον ελευθέριο Βενιζέλο , αλλά με κυβέρνηση των αντιπάλων του λίγο αργότερα, μετά την καταστροφή, τον έψαχναν για να εκπροσωπήσει αυτός τη χώρα στη μεγάλη διαπραγμάτευση για την Συνθήκη της Λωζάνης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…


σχετικα αρθρα