«Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη, όπως είχε σημειώσει τη δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ανάπτυξη ο Γ. Κατάινεν τόνισε ότι η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της ευρωζώνης . Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στην Ελλάδα ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και στήριξη μεταξύ των ψηφοφόρων και των πολιτικών ηγετών για αναπτυξιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που είναι ουσιώδους σημασίας για την Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάστηκε τη βοήθεια των ευρωπαίων πολιτών την οποία έλαβε και η Ελλάδα παρείχε δεσμεύσεις, τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι οι Ελληνες πολίτες επιθυμούν να σεβαστούν αυτές τις δεσμεύεις προς τους άλλους ευρωπαίους πολίτες.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα και να μην γίνονται σπέκουλες οι οποίες τελικά δεν βοηθούν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.