current views are: 2

7 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:09

Ο Σαμαράς ετοιμάζει εκπλήξεις στον Τσίπρα μέχρι τις εκλογές

Αρκετές εκπλήξεις θα έχει ακόμα η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, λένε να στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού, δυόμισι εβδομάδες πριν τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. 

Δημοσίευση 05:09’
αρθρο-newpost

Αρκετές εκπλήξεις θα έχει ακόμα η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, λένε να στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού, δυόμισι εβδομάδες πριν τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Αρκετές εκπλήξεις θα έχει ακόμα η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, λένε να στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού, δυόμισι εβδομάδες πριν τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Οι περιοδείες σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν κανονικά, με το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά να περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. 

Σε κάθε περιοχή που βρίσκεται ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί συσκέψεις με τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, ενώ αίσθηση  αναμένεται να προκαλέσουν τα ψηφοδέλτια, τα οποία εκτός από την ανανέωση, θα έχουν και το χαρακτηριστικό της διεύρυνσης, με τη συμμετοχή στελεχών που δεν ανήκαν μέχρι σήμερα στη ΝΔ. 

Στόχος της Λεωφόρου Συγγρού, είναι να προσελκύσει πολίτες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και δημοσίους υπαλλήλους, που είτε είχαν ψηφίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, είτε συμφωνούν με τις ιδέες της.  

Δεξαμενή αποτελούν οι αναποφάσιστοι και οι ψηφοφόροι κομμάτων, όπως των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, η άλλων μικρότερων σχηματισμών (Τζήμερου κλπ), αλλά και αυτοί που για κάποιο λόγο είχαν μετακινηθεί από τη ΝΔ, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Στις ομιλίες που θα συνεχίσει να κάνει εντός και εκτός Αθηνών ο πρωθυπουργός, θα κινείται πάνω σε δυο άξονες. Ο ένας άξονας θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των προτάσεων και των θέσεων της ΝΔ και ο άλλος τις απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποδόμηση των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα

“Δεν υπάρχει ούτε δράμα, ούτε φόβος, ούτε πόλωση. Υπάρχουν επιλογές”, έλεγε στο newpost.gr, στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει στις ομιλίες του να τονίζει τα θετικά στοιχεία της ΝΔ. 

Στο πλαίσιο αυτό και στη σημερινή του ομιλία από τη Χαλκίδα, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να επαναλάβει τη δέσμευσή του για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν τη λειτουργία του κράτους, για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, για μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα από τον οποίο θα αποτελέσουν, όπως θα πει, τον βασικό πόρο χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Από την άλλη, η ρητορική της Συγγρού, θα επικεντρωθεί στη λογική ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του «λεφτά υπάρχουν». “Για εμάς λεφτά δεν υπάρχουν. Εμείς τα λεφτά του Ελληνικού λαού τα πήραμε, τα αξιοποιήσαμε και οδηγούμε την Ελλάδα στην έξοδο από τα μνημόνια”, είναι η θέση που θα αναπτύσσουν από δω και πέρα στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα γαλάζια στελέχη.

Η αποδόμηση του Τσίπρα 

Παράλληλα η στρατηγική της ΝΔ θα στοχεύει και στη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με δυο στοιχεία: το παλιό και την αναξιοπιστία. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η αναφορά του κ. Σαμαρά από την Κομοτηνή, στους “Φωτόπουλους που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν ξανά τα σκανδαλώδη προνόμια”, αλλά και σε όσους “έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τώρα τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα”. “Αυτά τα σχέδια χαλάσαμε, να ποιους εξυπηρετούν στο ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Την ίδια ώρα, εκτός απο τα θέματα της οικονομίας, απαντήσεις θα δίνονται από τη ΝΔ και στα ζήτημα που θα προκύπτουν καθημερινά στην επικαιρότητα. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, για πρώτη φορά στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, επιβεβαίωσε πλήρως την αναφορά που είχε κάνει την προηγουμένη ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι χρησιμοποιεί και την Ορθοδοξία, “ως σημαία ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις παραμονές εκλογών”.  

Ψηλά στην ατζέντα θα παραμείνουν για τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ζητήματα ασφάλειας όπως και τα εθνικά θέματα, καθώς εκεί δίνει μεγάλη σημασία το ακροατήριο της ΝΔ και οι πιθανοί ψηφοφόροι της από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ αποτελούν και το αδύναμο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι σήμερα υποστήριζε άλλα.


σχετικα αρθρα