Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σφαγή γίνεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα για υποψηφίους και μέλη που τάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της α' Θεσσαλονίκης -όπου και η έδρα του Ευάγγελου Βενιζέλου- με ανακοίνωσή που εξέδωσε θέλησε  να διευκρινίσει ότι "η απόπειρα της διάσπασης μας απέτυχε" αφού από τα 5.482 μέλη της, έχουν παραμείνει τα 5.411 στην οργάνωση κι επομένως αποχώρησαν μόλις 71. 

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της νεολαίας Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εξηγήσει ότι δύο στελέχη της που μετακινήθηκαν στο Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών είχαν ήδη απομακρυνθεί από την οργάνωση καθώς τους τελευταίους μήνες δεν είχαν καμία ουσιαστική συμμετοχή σ' αυτήν. 

Επίσης υποψήφιοι που ανακοίνωσε επισήμως το ΠΑΣΟΚ πως κατεβαίνουν με την Δημοκρατική Παράταξη προέβησαν σε διαψεύσεις διευκρινίζοντας ότι έχουν προσχωρήσει στο Κίνημα: Ανάμεσά τους οι Νικολέτα Μπουρνόβα από την Λάρισα και η Δέσποινα Αφεντούλη στην Αττική. 

Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε χθες στο Αγρίνιο, ο Χρίστος Βερελής οργάνωνε αντισυγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη διέψευσε (δήθεν) προσχωρήσεις στελεχών στο Κίνημα δίνοντας στην δημοσιότητα ονόματα στελεχών που δεν "αποστάτησαν". 

Στο μεταξύ ξεκαθάρισε το τοπίο σε ό,τι αφορά την κάθοδο του Γιώργου Φλωρίδη με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Φλωρίδη στην Θεσσαλονίκη όπου και έκλεισε η συμφωνία να ηγηθεί ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εάν τελικώς κλείσει η κάθοδος του πρώην υπουργού πιθανότατα θα οριστεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. 

Ο Απόστολος Κακλαμάνης εμμέσως χθες το βράδυ δήλωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην β' Αθηνών. Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί με σαφήνεια και περιορίστηκε την ανάγκη να υπάρχει ενότητα στην παράταξη και με το ΠΑΣΟΚ και με το Κίνημα. Αρχικώς υπήρξε ένα σενάριο να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το οποίο μάλλον δεν έτρεξε. Κάποιοι φοβήθηκαν ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επρόκειτο να κάνει συμφωνία με το Κίνημα. Ούτε αυτό όμως φαίνεται ορατό. Το πιο πιθανό είναι ο Απόστολος Κακλαμάνης να αποσυρθεί διακριτικά και να μην είναι υποψήφιος.