Για κυβερνητική υποκρισία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψήφο των 18χρονων.

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αποκαλύπτει όλη την κυβερνητική υποκρισία γύρω από το θέμα της ψήφου των 18χρονων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα ήταν γνωστό στον υπουργό Εσωτερικών Ντινόπουλο από το φθινόπωρο του 2014, μαζί με σχετικές προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Παρολαυτά, ο Υπουργός αδράνησε επιδεικτικά φανερώνοντας την πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τα κυβερνητικά προσχήματα περί έλλειψης χρόνου». 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λυθεί το ζήτημα αυτό. 

Διαφορετικά, όπως αναφέρει «θα είμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος, μια κορύφωση του κυβερνητικού αυταρχισμού απέναντι στις νέες και τους νέους, ένα ακόμα ευθύ χτύπημα στη δημοκρατία. Δε θ’ αφήσουμε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση να υλοποιηθεί, αφήνοντας απέξω 100.000 νέες και νέους, που με την ψήφο τους θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην απαξίωσή τους. Να δοθεί άμεσα λύση!»