Για ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εκλογική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχαν σήμερα αντιπροσωπείες των δύο κόμμάτων στην Κουμουνδούρου. Αυτό σημαίνει ότι 22 υποψήφιοι θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συνεργασία των δύο πολιτικών χώρων σηματοδοτεί το περιβαλλοντικό πρόσημο στην άλλη παραγωγική συγκρότηση της χώρας, ενώ σημείωσε ότι η συνεργασία τους δεν αποβλέπει μονο στις επικείμενες εκλογές αλλά στην απο κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων, ο οποίος θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση, τόνισε ότι με αυτή τη συμμαχία επιδιώκεται να αλλάξει το μέλλον του τόπου, «να αλλάξει αυτό το καθεστώς που δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους».

«Η νέα κυβέρνηση που ελπίζουμε να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτύχει. Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή στο 2009, με παρούσες όλες τις πολιτικές που αποτέλεσαν βασικές αιτίες της κρίσης, αλλά η αλλαγή παραδείγματος, η παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη με αειφορία» είπε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε, επίσης, ότι  οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στους Ευρωπαίους Πράσινους, οι οποίοι έχουν ισχυρή παρουσία τόσο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όσο και σε εθνικά κοινοβουλία, όπως το γερμανικό.

Τέλος, επεσήμανε: «Πρόκειται για συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας εκλογικής νίκης στην Ελλάδα όσο και τον δρόμο για τις αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκο επίπεδο».