«Όσα συζητούνται στον προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων», διαμηνύει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Kurrier χαρακτηρίζει «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες» την συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Για τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο είναι «άσκοπη έπαρση» να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει σε έναν λαό που βρίσκεται προ εκλογών, το πώς βλέπουν στο Βερολίνο την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα: 

«Η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν όλες τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τις χειριστεί έτσι και στο μέλλον» .

Ο κ. Φάιμαν σημειώνει ότι «δεν έχει καθόλου κατανόηση για τη μεγαλοποίηση που γίνεται ως προς τους προεκλογικούς τόνους στην Ελλάδα και την ως εκ τούτου πρόκληση μίας συζήτησης για έξοδο από το ευρώ». 

«Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων. Τώρα θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα και είναι άσκοπο να δημιουργείται η εντύπωση μίας απειλής απέναντι στους Έλληνες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση και η πρόκληση ανασφάλειας στους ανθρώπους δεν αποφέρει τίποτε» επισημαίνει, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση προς τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση «να πράξουν περισσότερα για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και να εξασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» θεωρώντας πως «θα υπάρξουν ακόμη πολλά εμπόδια και πως η συζήτηση για την Ελλάδα ακόμη δεν έχει τελειώσει».