Για τις συμμαχίες, τις δημοσκοπήσεις και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης
 
Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου, και απαντώντας σε ερώτημα εάν βρισκόμαστε πριν από ένα νέο σκηνικό δικομματισμού στη χώρα ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «δεν έχουμε το σκηνικό ενός δικομματισμού όπως τον γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε δύο κόμματα με προγράμματα συμπληρωματικά και μόνο διαφορετική κομματική πελατεία. Τώρα έχουμε έναν διπολισμό με δύο χώρους που καταθέτουν σχέδια αντιθετικά σε συνθήκες μιας πολιτικής σκληρής και άγριας». 
 
Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα εξόδου από την ευρωζώνη και επισήμανε πως αν βγει μια χώρα από το ευρώ τότε αυτό θα στοιχίσει περισσότερο στην Γερμανία από το αν δεχτούν ένα κούρεμα του χρέους. 
 
Σχετικά με το θέμα των συμμαχιών και των συνεργασιών είπε πως υπάρχει ασάφεια στον βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης ωστόσο τόνισε πως όσοι κινούνται αποδεχόμενοι το μίνιμουμ προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, τότε «είμαστε ανοιχτοί σε συμμαχίες». 
 
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είπε πως δεν θα συνεχιστεί το μνημονιακό πρόγραμμα και τόνισε πως «τώρα είμαστε στον προθάλαμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης» όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων. 
 
Τέλος σχετικά με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πολύ τελευταία φάση της κατάρτισής τους.