Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν κάνει σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σήμερα, αντιδρώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι «δεν γνωρίζω κάτι για οποιοδήποτε τέτοιο σχέδια, και ασφαλώς η πολιτική ηγεσία στην καγκελαρία δεν εξετάζει τέτοια σενάρια».

Αντίστοιχα σχόλια έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος επέμεινε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά μεταβολή της γερμανικής πολιτικής έναντι της Αθήνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές χωρίς να τις κατονομάσει, το Βερολίνο διαμορφώνει σχέδια για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Ελλάδα από την νομισματική ένωση, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η Bild αναφέρει πως κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών αν καταθέτες σπεύσουν στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Η τραπεζική ένωση της Ε.Ε. θα πρέπει τότε να παρέμβει με μια διάσωση ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ» αναφέρει το ταμπλόιντ.