Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Η αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη, που έχει επιτύχει η κυβέρνηση τα τελευταία δυόμισι χρόνια θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο, εκτιμούν τα στελέχη της λεωφόρου Συγγρού. Τις επόμενες ημέρες η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ θα αναδεικνύει μέσω διαδικτύου όλες τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών θα αναζητήσει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που έτσι κι αλλιώς είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους. Τις επόμενες ημέρες αυτές οι επικοινωνίες θα δουν το φως της δημοσιότητας είτε μέσω διαρροών από την λεωφόρο Συγγρού είτε μέσω δηλώσεων των Ευρωπαίων στα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους.

Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε θα έρχεται από την Ευρώπη θα γίνεται αμέσως γνωστό στα στελέχη της ΝΔ για να εντάσσεται στην επιχειρηματολογία τους. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα υπέρ της χώρας μας συνοδευόμενη με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί τον μοναδικό πόλο σταθερότητας και τον εγγυητή της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας μας από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα από την ΝΔ παρακολουθούν όλες τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και δημοσιεύματα που ασκούν κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην στάση που τηρούν τα στελέχη του απέναντι στους δανειστές μας.

Στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των, λεγόμενων, κεντρώων ψηφοφόρων αλλά και των αναποφάσιστων ακούν με ιδιαίτερη προσοχή τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη και υπολογίζουν στο κόμμα που στηρίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες .Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για την προσέλκυση αυτών των ψηφοφόρων, η ΝΔ θα σηκώσει ψηλά και το θέμα των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που οι Ευρωπαίοι ζητούν να συνεχιστούν και να μην παγώσουν .