Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου στη Χαλκίδα εκφράζοντας τη δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις.

«Δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα, είμαστε στην περίοδο που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις αλλά θα πάμε ομαλά, μην ξαναπέσουμε στα ελλείμματα. Το νοικυρεμα θα συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Σαμαράς εγγυώμενος:

«Δεν θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015 και τα χρήματα θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι επαναφορά συντάξεων σε ομογενείς Ποντίους και Βορειοηπειρώτες».

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι «το Σάββατο θα παρουσιάσω στον ελληνικό λαό πλήρως το πρόγραμμά μας για την οικονομία. Ότι δίνουμε το δίνουμε για πάντα. Ότι σας υπόσχονται χωρίς να σας λένε από που θα τα βρουν ή σας κοροϊδεύουν θα σας τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεν υπάρχει "λεφτά υπάρχουν" σήμερα. Εγώ σας λέω συγκεκριμένα από πού θα τα βρούμε».

«Μας λένε ότι εκείνα που είχαμε υποσχεθεί το 2012 δεν τα κάναμε. Κάναμε το πρώτο και το μεγαλύτερο, δεν άφησε αυτή η παράταξη την χώρα να κατρακυλήσει στην έξοδο από το ευρώ και την χρεοκοπία. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Το τι σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ δεν το είδε η χώρα. Το τί σημαίνει κλειστά ΑΤΜ και τράπεζες δεν το είδε και δεν θα το δει» είπε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση: «Θέλουν να συζητήσουν από την αρχή τους κανόνες της Ευρωζώνης, κάτι που εάν συμβεί θα σήμαινε τη διάλυσή της».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Αλλάζουν τα πάντα, στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε προ ημερών το στρατό, σήμερα έγινε μακελειό στο Παρίσι και εδώ κάποιοι προσκαλούν λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες, γιατί ο λαϊκισμός θέλει να μας γυρίσει πίσω γιατι δεν θέλουν να χαθούν τα προνόμια των βολεμένων του κρατισμού, να επιστρέψουν οι συνδικαλιστικές, οι Φωτόπουλοι και να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ και να ωφεληθούν όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και θα επωφεληθούν αγοράζοντας τα πάντα κοψοχρονιά»


Παράλληλα υποστήριξε ότι αν εφαρμοστούν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: «Γίνονται έργα 1,3 δισ. ευρώ και από το ΕΣΠΑ 1,9 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις εργασίες στον ΠΑΘΕ ενώ ολοκληρώσαμε τα έργα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Ιδρύουμε κέντρο έρευνας επιχειρηματικής καινοτομίας. Προχωρούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας θα έχει τελειώσει το 2016 και θα έχει παραδοθεί. Οι παρακάμψεις της Νότιας Εύβοιας έχουν δρομολογηθεί κι αυτές ώστε να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Στη Βοιωτία επιλύθηκε το ζήτημα της λίμνης Κωπαΐδας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ ενισχύουμε και το Νοσοκομείο Λειβαδιάς. Η Στερεά Ελλάδα και η Ήπειρος θα μετατραπούν σε πρωταθλητές ανάπτυξης».

«Η 25η Ιανουαρίου θα σημαίνει την τελική ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα» υπογράμμισε.