Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Στη Χαριλάου Τρικούπη έκπληκτοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποία η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς «υποδέχθηκαν» το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Όχι πως περίμεναν ο πρωθυπουργός ή τα στελέχη της ΝΔ να υπερασπιστούν το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν περίμεναν και πως ο Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του θα αποτελούσαν ουσιαστικά τον καλύτερο εταίρο της ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν πως όσο η ΝΔ πιστεύει πως ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα του στρώνουν το χαλί.

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο απυρόβλητο σαν να ξεχάστηκαν όλα όσα έχουν προηγηθεί. Μάλιστα στη Χαριλάου Τρικούπη παρατήρησαν πως ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ,εκείνος ή η ΝΔ δεν απαντούν καν, ίσως γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου παράλληλα επιτίθεται και στον Αλέξη Τσίπρα. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που τρέχουν όντως δείχνουν πως το κόμμα του Παπανδρέου «μαζεύει» παλαιούς πασόκους που είχαν βρει προσωρινή στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το Ποτάμι, αντιθέτως από τη ΝΔ δεν έχει εισροές κάτι που χαροποιεί το Μαξίμου. Ξένα μέσα ενημέρωσης και παρατηρητές θεωρούν πως υπό προϋποθέσεις το κόμμα Παπανδρέου μπορεί να είναι ο ρυθμιστής των εκλογών.

Αυτό ,αν γίνει, σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ είναι πιθανόν να απολέσει δυνάμεις που είναι κρίσιμες για την πολιτική του επιβίωση. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει επίθεση ακόμη και προς τον κυβερνητικό εταίρο τη ΝΔ ενώ δεν αποκλείεται από τη Χαριλάου Τρικούπη να επιτεθούν και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά θέλοντας επίσης να καταδείξουν πως άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο ΝΔ.

Επίσης, η άλλοτε αγαστή συνεργασία έχει μετατραπεί σε κόντρα, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Συγγρού κλέβει υποψήφιους που σε όλες τις προηγούμενες εκλογές εκλέγονταν με το ΠΑΣΟΚ και είναι χρόνια στελέχη του κόμματος. Χαρακτηριστικός είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει για τα μάτια της Άντζελας Γκερέκου, με τη χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για αδιανόητη κίνηση εκ μέρους της ΝΔ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ετοιμάζεται για κατά μέτωπο σύγκρουση με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.