Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόσωπος του κόμματος στη διακομματική επιτροπή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, βάσει των οποίων τελικά δεν θα επιτραπεί στους γεννηθέντες το 1997 να ψηφίσουν.

«Με τη σημερινή απόφαση περί του αποκλεισμού, τελικώς, των γεννηθέντων το 1997 από την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εκλογικού τους δικαιώματος, η απερχόμενη κυβέρνηση αποδεικνύεται, στην καλύτερη περίπτωση και εκτός των άλλων, επιχειρησιακά ανέτοιμη και διοικητικά ανίκανη» αναφέρει ο κ. Πουλάκης προσθέτοντας:

Η δήλωση του σημερινού υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών περί των ασφυκτικών πλέον χρονικών περιθωρίων αναδεικνύει την αδράνεια των προκατόχων του, στελεχών της ΝΔ, κ.κ. Ντινόπουλου και Μιχελάκη, οι οποίοι ενώ είχαν ενημερωθεί για το ζήτημα που θα ανέκυπτε με τη συμμετοχή των 18χρονων πολιτών στις εκλογές δεν ανέλαβαν καμία νομοθετική ή διοικητική πρωτοβουλία που θα επέτρεπε την επίλυση του τεράστιου αυτού πολιτικού και συνταγματικού προβλήματος. Αναδεικνύει, όμως, και το πόσο “κούφια” είναι η ρητορική των δήθεν “επιτευγμάτων” της κυβέρνησης, αφού το έργο του online Εθνικού Δημοτολογίου, που θα μπορούσε να επιλύσει άμεσα γραφειοκρατικές αγκυλώσεις όπως η συγκεκριμένη παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας των κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ είναι το σημερινό αδιέξοδο, που οδηγεί τον αποκλεισμό των νέων εκλογέων από τις κρισιμότερες για το μέλλον της χώρας εκλογές. Ευτυχώς, σε λίγες μέρες η κυβέρνηση αυτή θα αποτελεί παρελθόν. Και μαζί της η γραφειοκρατία, η αναποτελεσματικότητα και η υποταγή του διοικητικού ορθολογισμού σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Έτσι κι αλλιώς, η πορεία προς το νέο δεν μπορεί να αποτραπεί.