Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Ούτε τον Πάπα της Ρώμης  να έβγαζαν στον ΣΥΡΙΖΑΔυο εικοσιτετράωρα συνεδριάσεων για τα ψηφοδέλτια προκειμένου να βγει λευκός καπνός. Μόνο που το λευκό στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει το τέλος της  διεύρυνσης. 

Σήμερα εκτός απροόπτου  αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που θα  μπουν  στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο χρόνος τελείωσε .Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι από τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές με τους οποίους φλέρταρε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά την ανακήρυξη των εκλογών μόνο οι τρεις κατάφεραν να συμπεριληφθούν στις λίστες. Ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θ. Παραστατίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη πέρασαν τελικά από το κόσκινο  των Νομαρχιακών επιτροπών και της αρμόδιας επιτροπής των ψηφοδελτίων και τα κατάφεραν.  Κόπηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας , η Ραχήλ Μακρή, ο Μ.Μπότσαρης και η Χρυσούλα Γιαταγάνα

Στην Ραχήλ Μακρή προτάθηκε σύμφωνα  με τα όσα είπε η ίδια  να είναι υποψήφια  στην μονοεδρική των Γρεβενών  και όχι στην Κοζάνη που είναι η εκλογική της βάση  γεγονός που την έκανε να δώσει αρνητική απάντηση.  Το περίεργο πάντως είναι  ότι η  πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν ήταν εχθρικό πρόσωπο στην Νομαρχιακή επιτροπή της Κοζάνης  παρά τα όσα περί του αντιθέτου είχαν ακουστεί. 

Για τον Μ. Μπόλαρη τα σενάρια που τον ήθελαν να πηγαίνει την τελευταία στιγμή στο κόμμα του  Γιώργου Παπανδρέου επηρέασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρχαν πολλές γκρίνιες και από την Νομαρχιακή επιτροπή Σερρών όπου πολιτεύεται. Για την Χρυσούλα Γιαταγάνα λένε ότι ποτέ δεν της είχαν υποσχεθεί θέση στα ψηφοδέλτια και άρα κακώς περίμενε ότι θα ήταν μέσα στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ

Γεγονός πάντως είναι ότι η ηγεσία του  κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  προκειμένου να κρατήσει τις ισορροπίες σε τοπικό επίπεδο αλλά και στο εσωκομματικό πεδίο επέλεξε να αφήσει πίσω της για μια ακόμη φορά  το θέμα της διεύρυνσης.Έτσι μετά την ΔΗΜΑΡ όπου η οποία συζήτηση τελείωσε πριν αρχίσει έτσι  και η ιστορία με τους ανένταχτους βουλευτές  περνάει στην ιστορία ως μια καλή πρόθεση των στελεχών της Κουμουνδούρου.