Τη δυσαρέσκειά του για την πρόσκληση της ΝΔ προς την Άντζελα Γκερέκου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη» λέγοντας χαρακτηριστικά «κρίμα».

Η επιστολή του:

Αγαπητέ Αντώνη,

δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr ο κ. Βενιζέλος πριν από την επίσημη ανακοίνωση ήταν διατεθειμένος να ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο με την Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για τα μάτια της Άντζελας Γκερέκου. 

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν αδιανόητη πράξη το να προσπαθεί η Συγγρού να υφαρπάξει όπως λένε εν ενεργεία υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και να την ενσωματώσει στα ψηφοδέλτιά της κάνοντας λόγο για unfair πολιτικό παιχνίδι εις βάρος της Χαριλάου Τρικούπη. 

Μάλιστα όταν έμαθε ο ίδιος για τις υπόγειες επαφές της υφυπουργού Πολιτισμού έδωσε εντολή στα στελέχη του να δώσουν ξανά στην δημοσιότητα την δήλωση της κ. Γκερέκου προκειμένου η ίδια να εξευτελιστεί και να φανεί ότι η κάθοδός της με την ΝΔ θα είναι προϊόν συμφέροντος και συναλλαγής.