Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος στο γαλάζιο επιτελείο για τις «δύσκολες» περιφέρειες της χώρας ακούει σε ένα όνομα: Νομός Αττικής Β΄ Περιφέρεια. Γενικότερα στην Αττική τα ποσοστά της ΝΔ είναι χαμηλά σε αντίθεση με τα μηνύματα που έρχονται στην λεωφόρο Συγγρού από την επαρχία.  

Στο λεκανοπέδιο με εξαίρεση την Α΄ περιφέρεια της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά όπως δείχνουν μέχρι στιγμής όλες οι «μυστικές» μετρήσεις και μάλιστα η διαφορά ξεπερνάει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.  

Για να μειωθεί αυτή η διαφορά και να κλείσει η ψαλίδα στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να ρίξουν στην μάχη δύο όπλα .Το πρώτο είναι η διεύρυνση και το δεύτερο είναι καθημερινότητα. Το πρώτο όπλο που σημαίνει ανοίγματα και σε στελέχη  εκτός ΝΔ είχε επιτυχή κατάληξη στην περίπτωση της Άντζελας Γκερέκου εκτιμάται ότι θα πετύχει και για την Αττική ήδη ο Βασίλης Οικονόμου που πολιτεύεται στην Αττική θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ και θα καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και άλλα στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους να πλαισιώσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια που «άνοιξαν» με εντολή του Αντώνη Σαμαρά. Και μάλιστα το άνοιγμα των ψηφοδελτίων συνοδεύεται από τη επιχειρηματολογία ότι η ΝΔ αποτελεί το πιο ασφαλές καταφύγιο για τους εκφραστές του αστικού τόξου αλλά και όσων στηρίζουν τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές. Επιπλέον τα στελέχη αυτά μπορούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανεξάρτητα των προηγούμενων πολιτικών τους επιλογών . Παρόμοιες «μεταγραφές» σχεδιάζει η ΝΔ και στην περιφέρεια και οι επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού αναφέρουν με νόημα ότι αυτό θα καταγραφεί στα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν το πρωί της Παρασκευής.

Το επόμενο όπλο για την Αττική που θα επιστρατεύσει η ΝΔ  θα είναι η «κάθοδος» των στελεχών της σε κάθε γειτονιά και οι αναφορές στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η μείωση της φορολογίας , οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ οι αυξήσεις σε συντάξεις όσων έχουν αδικηθεί και η μείωση της ανεργίας θα είναι τα θέματα για τα οποία θα μιλούν τα γαλάζια στελέχη .Ήδη από τη λεωφόρο Συγγρού έχει ζητηθεί από τους υποψήφιους της Β΄ Αθήνας τα προγράμματα των ομιλιών τους για να εξεταστεί εάν υπάρχουν περιοχές όπου πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία της ΝΔ.