Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Παράλληλα με την προεκλογική περίοδο και τη μάχη του σταυρού ποικίλες πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες είναι σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια προετοιμασίας εξελίξεων, την επομένη των εκλογών. 
 
Το εκλογικό τοπίο παραμένει θολό, η μάχη δείχνει να εξελίσσεται σε ντέρμπι και η μόνη σταθερά που φαίνεται τα κομματικά επιτελεία και διάφορα πολιτικά κέντρα να έχουν στα χέρια τους είναι η έλλειψη αυτοδυναμίας. 
 
Το γεγονός αυτό οδηγεί σε σειρά διαβουλεύσεων και δεν αποκλείει να δούμε εκπλήξεις την επομένη και μεθεπομένη των εκλογών ανεξαρτήτου αποτελέσματος. 
 
Σε περίπτωση που δεν σχηματίζεται κυβέρνηση δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί σε μια κυβέρνηση όχι απλής συνεργασίας αλλά ευρύτατης συμμαχίας πολιτικών δυνάμεων με στόχο την εθνική ενότητα και συναίνεση που θα επαναφέρει την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί ο Γολγοθάς των μνημονίων και να επανακαθοριστούν οι σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. 
 
Σε ένα τέτοιο σενάριο καλά γνωρίζοντες του πολιτικού σκηνικού δεν αποκλείουν ηχηρές εκπλήξεις, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες για να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης να πάρει τη θέση του στην Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 
 
Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει και καραμπόλες στη σύνθεση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αφού σε συνδυασμό με μια ενδεχόμενη παραίτηση του Μανώλη Γλέζου οι θέσεις που αδειάζουν είναι δύο. Έτσι ανεξαρτήτως εάν ο κ. Κούλογλου (πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής) αποδεχτεί τη θέση... ευρωκοινοβουλευτικό έδρανο θα καταλάβει και ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο Στρασβούργο
 
Επιπλέον ο Νίκος Χουντής (δεύτερος επιλαχών) θα είναι υποψήφιος στη Β΄Αθήνας οπότε έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον Γιάννη Μηλιό
 
Όσο και αν αυτό το σενάριο φαντάζει εξωπραγματικό λίγες μέρες πριν από τις εκλογές κάποιοι δεν το αποκλείουν ως απίθανο και εκτιμούν πως εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν τότε είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.